Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
07
49
55

Νέα μέτρα: Παράταση για μία εβδομάδα η εισήγηση της επιτροπής

Μοιραστείτε το

Να παραταθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό για μία ακόμη εβδομάδα εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών. Η επιτροπή αποφάσισε ότι τα μέτρα θα παραταθούν για μία ακόμη εβδομάδα μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επαναξιολόγησή τους, λαμβάνοντας υπόψη τα κρούσματα κορωνοϊού και τη μετάλλαξη Ομικρον αλλά και την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Η επιτροπή εισηγείται την παράταση των μέτρων που ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου, καταρχάς, για μία εβδομάδα και στα μέσα της ερχόμενης θα επανεκτιμηθούν αυτά τα μέτρα, όμως η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει, μιας και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Η μετάλλαξη Ομικρον που επελαύνει και στη χώρα μας δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση, καθώς τα κρούσματα έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα σε δυσθεώρητα μεγέθη και η εβδομάδα που διανύουμε, αλλά και η επόμενη αναμένεται να «χτυπήσουν» ρεκόρ. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες κατά μέσο όρο εντοπίζονται καθημερινά 30.000 με 35.000 θετικά κρούσματα τα περισσότερα από την μετάλλαξη Ομικρον.

Τα μέτρα που παίρνουν παράταση για μία εβδομάδα ακόμη

  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης στις 12:00 τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Οριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.