4 εργαζόμενοι νεκροί από την πρώτη επίθεση στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
Μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ιράκ και πυροδότησε εκρηκτικά, ανατινάζοντας μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου.
Όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, η επίθεση στον πετρελαϊκό σταθμό Μπάι Χάσαν, που απέχει 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ, είναι η δεύτερη που σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η εισβολή ενόπλων βομβιστών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ΑΒ2, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα από τη δεύτερη επίθεση. Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζονται.
Στο μεταξύ, τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων βομβιστών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου κοντά στο Κιρκούκ του Ιράκ.
Οι ένοπλοι καμικάζι εισέβαλαν στην εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο βόρειο Ιράκ, σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν καταφέρουν οι δυνάμεις ασφαλείας να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, όταν τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες, έσπασαν την εξωτερική πύλη του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου ΑΒ2, που απέχει 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Οι δράστες χτύπησαν δύο φύλακες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στην αίθουσα ελέγχου του σταθμού και τοποθέτησαν βόμβες, εκ των οποίων εξερράγησαν τουλάχιστον οι πέντε.
Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σταθμού και να απελευθερώσουν 15 εργαζόμενους που είχαν κρυφτεί σε μια άλλη αίθουσα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι δράστες σκοτώθηκαν ή αν είχαν προλάβει να διαφύγουν.