Να τετραγωνίσουμε τον …γύρο

Φαίνεται ότι εκεί στις Βρυξέλλες σε κάποιους δεν αρέσει ο (ελληνικός) γύρος και το ντονέρ. Μια ομάδα Πράσινων, μετά από ελέγχους, διαπίστωσε πως πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και ντονέρ υπάρχει φωσφορικό άλας, το οποίο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση (ή κάποιες επονομαζόμενες ως Οικολογικές Οργανώσεις της ΕΕ) παίζουν διάφορα παιχνίδια σε βάρος των ελληνικών παραδοσιακών φαγητών. Δεν πέρασε πολύ καιρός που ήθελαν να απαγορεύσουν το… κοκορέτσι, (λόγω σπληνάντερου), την κυπριακή σεφταλιά. Να τετραγωνίσουμε λοιπόν τον γύρο και την σεφταλιά μπας και τους αρέσει…
ΥΓ: Το μυστικό είναι ότι φωσφορικό άλας χρησιμοποιούν οι τούρκοι παραγωγοί της κεντρικής Ευρώπης, οι οποίοι έχασαν την σχετική δικαστική μάχη. Και οι …πράσινοι θέλουν να εμπλέξουν και τους Έλληνες, που εξάγουν γύρο στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή