Στο πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν στην Εθνική το αυριανό φιλικό απέναντι στην Τουρκία αναφέρθηκε ο Μίχαελ Σκίμπε, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στην αντίπαλο της «γαλανόλευκης» για την πρόκριση στο Euro, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται δουλειά ώστε να καταφέρει να πάρει ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας.
Στο τέλος, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι του έκαναν ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στην Εσκίσεχιρ, στον πάγκο της οποίας βρέθηκε τις σεζόν 2011 και 2015, ο 50χρονος δεν θέλησε να απαντήσει κι αυτό δεν τους άρεσε.
Αναλυτικά:
«Αρχικά, είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Τουρκία και πλέον ως προπονητής της Ελλάδας. Η Τουρκία θα βρίσκεται στην Γαλλία και θα ήθελα να την συγχαρώ. Ήταν μια πολύ καλή ομάδα, ιδιαίτερα στα τελευταία τέσσερα-πέντε ματς που έδωσε. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν με χαρά το ότι θα βρεθούμε απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Αύριο πιστεύω ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον απόγευμα. Θα κάνουμε το καλύτερο για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Είμαι ο τέταρτος προπονητής τα τελευταία δύο χρόνια. Ο επόμενος στόχος μας είναι να πάμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά το επόμενο διάστημα και να ανέβουμε από τα χαμηλά. Όπως έκανε και η Τουρκία».
Για την κατάσταση στην Εσκίσεχιρ: «Πλέον δεν με αφορά η Εσκίσεχιρ. Είμαι προπονητής στην εθνικής Ελλάδας. Θα ήθελα να απαντήσω μόνο σε ερωτήσεις για το αυριανό ματς και όχι για άλλες ομάδες».
Ο Σκίμπε προσανατολίζεται να παρατάξει 3 κεντρικούς αμυντικούς, τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Παπαδόπουλο και δώσει όλη την πλευρά στον Χολέμπας αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά. Τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης.
Στη μεσαία γραμμή οι σίγουροι είναι οι Σάμαρης, Φορτούνης με τους Νίνη, Ταχτσίδη να διεκδικούν μία θέση. Τρεις παίκτες διεκδικούν τις δύο θέσεις στην επίθεση, οι Αθανασιάδης, Μήτρογλου, Αραβίδης.
Η προπόνηση της Εθνικής Ανδρών στο «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Πάολο Βαλέρι με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τζιανλούκα Καριολάτο, Αλεσάντρο Τζιαλατίνι.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και οι παίκτες των δύο Εθνικών ομάδων θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.
Πηγή: Ο Φίλαθλος