Ν. Ζηλανδία: Και για τους 50 νεκρούς κατηγορείται ο μακελάρης – Ψυχιατρική εξέταση ζήτησε ο δικαστής
Ο Αυστραλός Brenton Tarrant εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας την Παρασκευή, όπου ο ύποπτος ακραίος ρατσιστής κατηγορήθηκε για επιπλέον 49 δολοφονίες στα δύο τζαμιά τον περασμένο μήνα.
Σε μια επίθεση που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, ο δράστης οπλισμένος με ημιαυτόματα όπλα επιτέθηκε σε μουσουλμάνους που συμμετείχαν στην προσευχή της Παρασκευής στο Christchurch στις 15 Μαρτίου, σκοτώνοντας 50 πιστούς και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.
Ο Tarrant, ο οποίος κατηγορήθηκε για μία δολοφονία την ημέρα μετά την επίθεση, κατηγορήθηκε επίσης για 49 απόπειρες δολοφονιών την Παρασκευή.
Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που εποπτεύει τον κατηγορούμενο, διέταξε τον Tarrant να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις για να προσδιορίσει αν είναι ικανός να δικαστεί.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης