“Μυστικά” αποτοξίνωσης για τις γιορτινές ημέρες… Δεν θα πάρεις ούτε γραμμάριο!

1
“Μυστικά” αποτοξίνωσης για τις γιορτινές ημέρες… Δεν θα πάρεις ούτε γραμμάριο!

Κι επειδή αυτές τις μέρες το μόνο που κάνουμε είναι τα τρώμε πολλά γλυκά, καθώς είναι αδύνατον να αντισταθούμε, παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συνταγές αποτοξίνωσης, που θα σας κάνουν να μην λιμοκτονήσετε επειδή φάγατε παραπάνω.

 1. Πίνε ζεστό νερό με λεμόνι
Βάλε σε ένα ποτήρι νερό που έχεις ζεστάνει (να είναι χλιαρό) και πρόσθεσε το χυμό μισού λεμονιού μέσα σε αυτό. Ενώ το νερό σε ενυδατώνει, το λεμόνι ισορροπεί το pH του σώματός σου.

2. Ίδρωσε τη φανέλα!
Ο ιδρώτας που προέρχεται από τη γυμναστική βοηθάει στο να απομακρυνθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό σου. Πήγαινε, λοιπόν, στο γυμναστήριο και κάνει αερόβια άσκηση για μία ωρίτσα. Έπειτα, αν είναι εφικτό, μπες και για λίγο στη σάουνα του γυμναστηρίου για να ιδρώσεις ακόμα περισσότερο και να απομακρύνεις ακόμα περισσότερες τοξίνες.

3. Τρώγε περισσότερο φυσικά προϊόντα
Το να τρως καθημερινά τροφές φυσικές και ανεπεξέργαστες είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μην φορτώνεις τον οργανισμό σου με τοξίνες. Φρόντισε να τρως αποτοξινωτικές τροφές που στηρίζουν ένα υγειές συκώτι και υγιή νεφρά, όπως είναι το λάχανο, το παντζάρι και τα πράσινα λαχανικά.

4. Δοκίμασε να κάνεις γιόγκα twists
Τα twists (στροφές) ενεργοποιούν το σώμα σου εσωτερικά και εξωτερικά. Το πεπτικό σου σύστημα και όλα τα εσωτερικά σου όργανα επωφελούνται πολύ από τα διάφορα twists στα οποία το σώμα σου δεν έχει συνηθίσει.

5. Μαγείρευε στο σπίτι
Μπορείς να τρως που και που σε κάποιο εστιατόριο, αλλά καλό είναι να μη γίνεται αυτό σε καθημερινή βάση. Μαγείρευε στο σπίτι για να έχεις πλήρη έλεγχο των συστατικών που χρησιμοποιείς. Όσο πιο φυσικά και ανεπεξέργαστα, τόσο το καλύτερο.

6. Πίνε πράσινο τσάι
Όταν πίνεις υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καφέ μπορεί να καταλήξεις με άγχος και έλλειψη προσοχής. Αντικατέστησε τον πολύ καφέ με τσάι το οποίο είναι και αντιοξειδωτικό.