Μύκονο και Σαντορίνη επισπεύτηκε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής

Πιτσιλής: Η αρχή μιας διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας ΑΑΔΕ – Επαγγελματιών

 

 Τη Μύκονο και την Σαντορίνη επισκέφθηκε σήμερα ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους επαγγελματιών του τουρισμού.

 

 Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, σκοπός των επισκέψεων, ήταν να συζητήσει μαζί τους τα θέματα, που αντιμετωπίζουν, αναφορικά με την καθημερινότητά τους στην επαφή τους με τη φορολογική διοίκηση. Στις δύο συναντήσεις, παρουσία των Δημάρχων και των δύο νησιών, των Διευθυντών των τοπικών Δ.Ο.Υ. και του Φορολογικού Περιφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων, τέθηκαν τα θέματα των ελέγχων, που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, καθώς και η επάρκεια της στελέχωσης των υπηρεσιών.

 

 Κατά τις συζητήσεις, ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε ότι αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά αυτή είναι η αρχή μιας διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και των επαγγελματιών των δύο νησιών, προσθέτοντας ότι το σύνολο των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκεται στη διάθεση κάθε επαγγελματία για οποιοδήποτε θέμα μπορεί αντιμετωπίζει.

57858

 

Όπως τόνισε ο ίδιος, «σήμερα, πρώτη μέρα του πιο σημαντικού μήνα της φετινής τουριστικής περιόδου, επιλέξαμε να επισκεφθούμε τους δυο πιο εμβληματικούς προορισμούς του ελληνικού τουρισμού παγκοσμίως, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Σκοπός της επίσκεψής μας είναι να τονίσουμε τη σημασία, που έχει για τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, για τα δημόσια έσοδα, αλλά και για τη διεθνή εικόνα των νησιών μας και της χώρας, η οικειοθελής φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Το επιχειρησιακό μας σχέδιο για τους ελέγχους συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές της χώρας είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχουμε επισημάνει ότι το τελευταίο, που θέλουμε, είναι να επιβάλουμε ποινές αναστολής λειτουργίας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες μας θα εφαρμόσουν το νόμο απέναντι σε κάθε φαινόμενο παραβατικότητας, δίνοντας πάντοτε έμφαση στις μεγάλες παραβάσεις.

 

Καλούμε, λοιπόν, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να συζητήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε, ως φορολογική διοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που από τις δύο αυτές επισκέψεις διαπίστωσα ότι και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή