Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μονή Πετράκη: Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας αναβαθμίζεται η κατηγορία στην επίθεση με βιτριόλι

Μοιραστείτε το

Δύο 24ωρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, άλλη μία παρόμοια εγκληματική πράξη, αυτή στη Μονή Πετράκη, χαρακτηρίζεται από τις δικαστικές Αρχές ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για την επίθεση με βιτριόλι, τον περασμένο Ιούνιο, σε βάρος επτά Μητροπολιτών μέσα στη Μονή Πετράκη. Η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του δράστη – υπό καθαίρεση ιερέα – από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Κι αυτό διότι από τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία, τις καταθέσεις των Μητροπολιτών και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών που αποδεικνύουν πως το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, η δικαστική λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του υπό καθαίρεση ιερέα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιο. Σήμερα η ανακρίτρια έκανε γνωστό στον κατηγορούμενο και τον δικηγόρο του ότι μετατρέπεται η κατηγορία και του έδωσε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη.

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» τόνισε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει εξαρχής μετανιωμένος για την πράξη του και έχει υποστηρίξει ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.