Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
11
11
42

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Μοιραστείτε το

Το πρώτο τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μετά την κόντρα κυβέρνησης – Εκκλησίας για τους ανοιχτούς ναούς τα Θεοφάνεια έγινε με αφορμή την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Στη δημοσιότητα ο διάλογος Κυριάκου Μητσοτάκη και Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στη σημερινή ορκωμοσία μετά την κόντρα Εκκλησίας και Πολιτείας για τα Φώτα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.