Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία

«ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΞΕΝΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θράκη στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος και η κυβέρνησή του αγωνίζονται και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών. Ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί από χθες περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα. Και από τη Θράκη υπογράμμισε πως «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».

Αίσθηση δε, προκάλεσε το γεγονός ότι εξήγγειλε δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους, για να ενημερώνονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Έδωσα εντολή χθες στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, ώστε άμεσα στην περιοχή σας που αφορά 120.000 πολίτες, να σας δοθούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δημόσιες συχνότητες και τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης», είπε.

«Το δικαίωμα στη γνώση είναι ιερό»

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε μειονοτικό σχολείο στην Ξάνθη και όπως είπε απευθυνόμενος στους 635 μαθητές του σχολείου: «το δικαίωμα στη γνώση είναι ιερό και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φροντίσει ώστε αυτή η δυνατότητα να είναι απρόσκοπτη για όλους τους Έλληνες, για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα σε ποιο Θεό πιστεύουν».

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σχολείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους μαθητές και τους καθηγητές.

Δύο μαθήτριες του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν. Αμέσως, ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Παιδείας κατευθύνθηκαν στο γραφείο των καθηγητών, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του σχολείου, με κυριότερο εκείνο της κτιριακής υποδομής.

Οι τάξεις δεν επαρκούν, γι’ αυτό λειτουργούν 18 τμήματα το πρωί και 4 το απόγευμα, σε κάθε αίθουσα συνωστίζονται 40 μαθητές και η αυλή είναι εξαιρετικά μικρή.

Στο σχολείο διδάσκουν περίπου 42 καθηγητές, χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Κατά την ομιλία του στους μαθητές, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι σε έναν χρόνο θα έχουν βρεθεί και άλλες αίθουσες ώστε το σχολείο να λειτουργεί μόνο το πρωί, ενώ ο υπουργός Παιδείας είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από το υπουργείο για να βρεθούν αυτές οι αίθουσες.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή