Μήνυμα Ολάντ προν Μακρόν για τον κοινωνικό διάλογο

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, υπογράμμισε στη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Μπερνάρ Καζνέβ, στο οποίο προήδρευσε, ότι “το να ξεχάσουμε τον κοινωνικό διάλογο ίσως κοστίσει ακριβά”, σε ένα έμμεσο μήνυμά του προς τον διάδοχό του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σκοπεύει στην αρχή της θητείας του να κυβερνήσει με διατάγματα.
Ο κ. Ολάντ εκτίμησε ότι ο κοινωνικός διάλογος ήταν ένα θέμα που σημάδεψε έντονα την πενταετή θητεία του, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας, Στεφάν Λε Φολ, ανέφερε ότι “κάθε φορά που το ξεχνάγαμε, μπορούσε να κοστίσει ακριβά”.
Η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σε δηλώσεις της μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι έχει “την αίσθηση ότι κάτι συνεχίζεται, με νέα ώθηση” μετά την εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το Μέγαρο των Ηλυσίων η κ. Ρουαγιάλ περιέγραψε “μια στιγμή κατανυκτική, μια στιγμή σοβαρή, όμως όχι θλιβερή, διότι γνωρίζαμε ότι έχουμε ολοκληρώσει ένα έργο για το οποίο είμαστε περήφανοι”.
Σχετικά Άρθρα
28/07/2025 - 23:10
28/07/2025 - 22:30
Δείτε επίσης