Μιανμάρ: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ναυάγιο

Τουλάχιστον είκοσι είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Μιανμάρ μετά τη σύγκρουση ενός ξύλινου πλοιαρίου που μετέφερε περίπου 80 επιβάτες και ενός φορτηγού πλοίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το πλοίο ταξίδευε χωρίς φώτα ενώ βυθίστηκε γρήγορα, μετά τη μετωπική σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο σε ποταμό κοντά στην πόλη της Παθέιν, ένα λιμάνι δυτικά της Ρανγκούν.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, το πλοίο μετέφερε τους καλεσμένους σε έναν γάμο που επέστρεφαν στα σπίτια τους.

«Δεκαέξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες έχασαν τη ζωή τους και υπολογίζουμε ότι εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται», δήλωσε στο AFP ο τοπικός βουλευτής Αούνγκ Θου Χτιούε. Πρόσθεσε ότι 30 άνθρωποι μπόρεσαν να διασωθούν αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο την ώρα του ναυαγίου.

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ναυάγιο

Τα ξημερώματα, τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν την έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων σορών.

«Οι λιμενικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος. Η περιφερειακή κυβέρνηση θα βοηθήσει στις κηδείες των θυμάτων», δήλωσε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος. «Είναι πολύ μεγάλη τραγωδία γιατί υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά μέσα στο πλοίο», δήλωσε ο Χιν Ζάου Λιν, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Εθνική Συμμαχία για τη Δημοκρατία (NLD).

Τα θανατηφόρα ναυάγια αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στη Μιανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι ζουν στις όχθες των ποταμών και μετακινούνται με πλοία που γεμίζουν ασφυκτικά από κόσμο.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή