Μία διαφορετική μέθοδος παραγωγής φιστικιού
Στην Σάντα Κλάρα, την πρωτεύουσα της κεντρικής Κούβας , δεν πωλούνται με τον παραδοσιακό τρόπο κώνοι από καβουρδισμένα φιστίκια ή ζάχαρη, από τον Simons ιδιοκτήτη καταστήματις ξηρών καρπών. Στον αριθμό 331 της οδού Maceo, έχει δώσει ζωή σε ένα πλέον σύμβολο της πόλης, ένα προϊόν που ξεπερνά το απλό εμπόριο.
“Κέλυφος και χωρίς μάσκα … μόνο ψίχουλα», αυτή είναι η ακριβής ονομασία του φιστικιού, που το Δεκέμβριο του έτους 2012 έδωσε στην πόλη τη δυνατότητα να έχουν μια διαφορετική παραγωγή. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από έναν νεαρό μηχανικό, τον Orelvis Bormey , ο οποίος έχει σήμερα μια ντουζίνα από προϊόντα ξηρών καρπών, τα οποία είναι ιδιαίτερα καταναλώσιμα στο νησί.
Αν και το μαντολάτο, είναι εδώ και πολλά χρόνια ο βασιλιάς της γιορτής, τα νέα καβουρδισμένα φιστίκια ζαχαροπλαστικής, από καραμέλα γεμιστά μπάλες, γλυκά με σιρόπι και αμυγδαλωτά αποτελούν την νέα προτίμηση. Σύμφωνα με τον Bormey, σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, με τους ντόπιους να εξηγούν ότι «υπάρχουν πολλοί ξένοι που έρχονται να τα αγοράσουν.
Ο εμπνευστής αναφέρει, ότι τον Μάιο θα μπορούν να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός πρωτότυπου φυστικέλαιου, και αυτό γιατί τα φιστίκια αποτελούνται από αγνά συστατικά, χωρίς ζάχαρη και με 20% λιγότερο λίπος. Έπειτα σκέφτονται και την παραγωγή φιστικοβούτηρου, το οποίο όπως δηλώνει ο Bormey, βοηθά να γίνει γνωστή ευρέως η παραγωγή του συγκεκριμένου φιστικιού, με αποτέλεσμα την αύξηση της πελατείας.
Μεταξύ άλλων ο εμπνευστής αυτής της σύνθεσης φιστικιού, δηλώνει ότι η γεύση που δίνει είναι μαγευτική», με αυτή τη μικρή επιχείρηση να κάνει τακτικό εφοδιασμό για την επίτευξη των εσόδων της περίπου 500.000 πέσος.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης