Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
12
46
21

Μετάλλαξη Ομικρον: Τα 5 συμπτώματα του πρώτου 48ωρου και το «πονηρό» εξάνθημα

Μοιραστείτε το

«Φωτιά» έχει βάλει η μετάλλαξη Όμικρον όχι μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη με τους ειδικούς και τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωσή της η οποία είναι ραγδαία. Ένας από τους τρόπους ελέγχου είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών προκειμένου να αναγνωρίζουν άμεσα τα συμπτώματα που «προδίδουν» την παρουσία της στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στα συμπτώματα της μόλυνσης με τη μετάλλαξη Όμικρον κατά το πρώτο 48ωρο, όπως φαίνεται είναι τελείως διαφορετικά από τα συμπτώματα που εκδηλώνει κάποιος που νόσησε με άλλα στελέχη, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία.

Τα συμπτώματα της «Όμικρον» θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα. Αναλυτικά:

  1. Ρινική καταρροή
  2. Ξηρό λαιμό
  3. Πονοκέφαλο
  4. Κόπωση
  5. Φτέρνισμα

Μάλιστα, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορονοϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό, ενώ οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι αν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος θα ήταν καλό να πραγματοποιήσει ένα μοριακό τεστ και ύστερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού, η απώλεια γεύσης και όσφρησης φαίνεται να είναι περισσότερο σπάνιο σύμπτωμα.

Το νέο σύμπτωμα στο δέρμα που πρέπει να προσέξετε

Και μπορεί τα πέντε βασικά συμπτώματα να μοιάζουν με του απλού κρυολογήματος, υπάρχει ένα ακόμα, ωστόσο, που όσο «πονηρό» κι αν είναι, δεδομένου πως ένα δερματικό εξάνθημα μικρή σχέση με μια νόσο που χτυπά τα πνευμόνια, είναι αρκετό για να σημάνει συναγερμό. Σύμφωνα με τη βρετανική mirror, καταγράφηκε ακόμη ένα σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον αυτή τη φορά δερματικό. Πρόκειται για δύο τύπους εξανθήματος: Το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα.

Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Ένα άλλο σύμπτωμα, ακόμα πιο σπάνιο, που παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, είναι πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα δερματικά συμπτώματα είναι δυνατό να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον κορωνοϊό.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.