Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι αρχές του Λονδίνου, καθώς ολόκληρη η Δυτική πόλη είχε καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο δώδεκα ορόφων στο Κινγκσμπέι στο ξενοδοχείο Mandarin – Oriental.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 16:00 τοπική ώρα. Στο σημείο έχουν σπεύσει 97 τουλάχιστον πυροσβέστες, με εννέα οχήματα. Ο καπνός είναι ορατός από αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Βρετανικής πρωτεύουσας δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα.
Η πυροσβεστική – λόγω του καπνού – δεν ήξερε αρχικά αν η φωτιά είναι σε πολυκατοικία ή σε κάποιο άλλο κτήριο, αλλά τελικά οι πρώτες δηλώσεις κάνουν λόγο για το ξενοδοχείο Mandarin – Oriental.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μόλις τον περασμένο Μάιο ολοκλήρωσε έργα ανακατασκευής, τα οποία στοίχησαν πολλά εκατομμύρια λίρες. Στο ίδιο κτήριο βρίσκονται δύο μπαρ και ένα εστιατόριο.





