Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν χθες στη Βαρκελώνη έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της ισπανικής πόλης από εκατοντάδες Ισπανούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Βαρουφάκη.
Ο πρώην υπουργός μίλησε για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, ύστερα από πρόσκληση της αριστερής δημάρχου της πόλης, Άντα Κολάου.
Οι Ισπανοί περίμεναν για αρκετή ώρα στην ουρά προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στην αίθουσα των 300 ατόμων, όπου μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο οικονομολόγος ευχαρίστησε όλους όσοι πήγαν να ακούσουν την ομιλία του στη Βαρκελώνη, με ανάρτησή του στο Twitter.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του από την μεγάλη ουρά των φίλων.
Στο μεταξύ, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν τις ουρές που είχαν σχηματιστεί έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου στη Βαρκελώνη, λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρώην υπουργού.



Τι ποσό ζητά ο Βαρουφάκης για κάθε διάλεξη
Στις 55.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που ζητά για κάθε διάλεξή του ο Γιάννης Βαρουφάκης όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αυγή», αναπαράγοντας ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης.
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα αεροπορικά εισιτήρια, η διαμονή του σε πολυτελές ξενοδοχείο και τα λοιπά έξοδα διαμονής του.
Ανάλογες τιμές εισπράττουν για μια διάλεξή τους και ο γνωστός Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.
Στην κορυφή όμως της λίστας που παρουσίασε η γαλλική τηλεόραση βρίσκεται ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο.