Με τσάρτερ στο Νότιο Σέλας (Εικόνες)

Η πρώτη εμπορική πτήση για την παρατήρηση του Νότιου Σέλαος προσγειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου στη Νέα Ζηλανδία, με 130 εντυπωσιασμένους επιβάτες να μοιράζονται την εμπειρία τους στα κοινωνικά μέσα για την οκτάωρη πτήση τσάρτερ που αναχώρησε από το Σάουθ Άιλαντ της Νέας Ζηλανδίας και πέταξε κατά μήκος του 62ου νότιου παράλληλου  εκεί όπου το ουράνιο υπερθέαμα ήταν σχεδόν εγγυημένο, μετέδωσε το Νεοζηλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο «TVNZ», με τον υπεύθυνο της αποστολής να δηλώνει… «Ταξιδέψαμε τα δύο τρίτα της απόστασης μέχρι τον Νότιο Πόλο, είδαμε το απίστευτο θέαμα, τραβήξαμε υπέροχες φωτογραφίες και γυρίσαμε σπίτι πάνω στην ώρα για πρωινό»!

Τα εισιτήρια για το «Boeing 767» με το οποίο πραγματοποιήθηκε η ιστορική πτήση κόστισαν 4.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, 2.600 ευρώ περίπου στην οικονομική θέση και 8.000 στη διακεκριμένη θέση.

To βόρειο και το νότιο σέλας οφείλονται σε πρωτόνια και ηλεκτρόνια που εκπέμπονται από τον Ήλιο, εκτρέπονται προς τους πόλους από το γήινο μαγνητικό πεδίο και συγκρούονται με μόρια ψηλά στην ατμόσφαιρα, καθώς η διέγερση του οξυγόνου δίνει πράσινες ή καφεκόκκινες λάμψεις, ανάλογα με την ενέργεια της σύγκρουσης, ενώ το άζωτο δίνει μπλε ή κόκκινες και σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του «TVNZ» που συμμετείχε στο ταξίδι, οι επιβάτες πέρασαν περίπου τέσσερις ώρες θαυμάζοντας τα φωτεινά πέπλα… «Πολλοί συμπεριφέρονταν σαν παιδιά τα Χριστούγεννα»!

Σέλας

Σέλας

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή