Μακρόν: Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας

“Εδώ και 10 χρόνια η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη κατάσταση”

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανούελ Μακρόν, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, υπογράμμισε ότι «εδώ και 10 χρόνια η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη κατάσταση. Σας το οφείλουμε η αντοχή και το κουράγιο σας να μην ξεχαστούν. Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας»

 «Όλη η κυβέρνησή μου και οι υπουργοί της Γαλλίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβό τίμημα, για αυτό πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και να δείξουν αλληλεγγύη οι Ευρωπαίοι εταίροι» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Ο Μακρόν τόνισε ότι και οι προκάτοχοί του και ο ίδιος και η κυβέρνησή του «πολέμησαν και θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Για τους ελληνογαλλικούς δεσμούς σημείωσε ότι οι ιστορίες των δύο χωρών είναι αλληλένδετες, αλλά και πως το μέλλον τους είναι κοινό

«Οι δύο χώρες μας έχουν κοινή πορεία, πρέπει να επανέλθουμε σε μια ισορροπία στην Ευρώπη», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι «αν θέλουμε να προχωρήσει η Ευρώπη, πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή Ευρώπη που να ξέρει να προασπίζεται τις αξίες της».

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή