Μαδαγασκάρη: Τραγωδία με κυβερνητικό ελικόπτερο – 39 νεκροί, υπουργός κολύμπησε 12 ώρες για να σωθεί

8
Μαδαγασκάρη: Τραγωδία με κυβερνητικό ελικόπτερο - 39 νεκροί, υπουργός κολύμπησε 12 ώρες για να σωθεί

Υπουργός της κυβέρνησης της Μαδαγασκάρης είπε ότι κολύμπησε για 12 ώρες για να βρει ασφαλές μέρος μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια αποστολής διάσωσης.

“Δεν είναι η ώρα μου να πεθάνω”, είπε εξουθενωμένος ο υπουργός Αστυνομίας Serge Gelle, όπως μεταδίδει το BBC καθώς μεταφερόταν με φορείο.

Άλλοι δύο υπάλληλοι ασφαλείας που ταξίδευαν μαζί του στο ελικόπτερο επέζησαν επίσης από τη συντριβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα αυτή ερευνούσε μια περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας όπου είχε βυθιστεί επιβατηγό σκάφος.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη.

Στο Twitter, ο Πρόεδρος Andry Rajoelina θρήνησε όσους πέθαναν και απέτισε φόρο τιμής στον Gelle και τους άλλους δύο αξιωματικούς, που έφτασαν στην παραθαλάσσια πόλη Μαχάμπο χωριστά.

C’est avec une profonde tristesse que j’ai appris le naufrage d’un navire au large d’Antsiraka et son terrible bilan. Mes pensées vont aux victimes et à leurs proches endeuillés.

Je prie solennellement pour le repos de leurs âmes. pic.twitter.com/nZzJsaYMtL

— Andry Rajoelina (@SE_Rajoelina) December 21, 2021

Δεν είναι σαφές τι ήταν αυτό που προκάλεσε το ατύχημα της Δευτέρας, αλλά ο 57χρονος Serge Gelle είπε μετά τη συντριβή ότι κολύμπησε από τις “7:30 χθες το βράδυ, έως τις 7:30 σήμερα το πρωί” στο Μαχάμπο.

Είπε ότι δεν είχε τραυματιστεί, αλλά πρόσθεσε ότι ένιωθε κρύο.

“Θα ήθελα απλώς να μεταδώσετε αυτό το βίντεο για να το δει η οικογένειά μου, να το δουν οι συνάδελφοί μου, να το δουν τα μέλη της κυβέρνησης. [Είμαι] ζωντανός και καλά”, είπε ο κ. Gelle στους χωρικούς στο Μαχάμπο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ο Gelle είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα καθίσματα του ελικοπτέρου για να επιπλέει.