Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
12
38
19

Λοιμωξιολόγος Τσακρής: Αυτός είναι ο λόγος που εισηγηθήκαμε να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία

Μοιραστείτε το

Η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς το υπουργείο Παιδείας είναι πιο κοντά στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε ο Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, παρότι οι μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην διασπορά του ιού, για τη συγκεκριμένη εισήγηση κομβικό ρόλο διαδραμάτισε η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά κυρίως γονείς και ηλικιωμένους.

«Να μην ξεχάσουμε η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο της άνοιξης για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας» ανέφερε ο Αθανάσιος Τσακρής.

Η απόφαση των ειδικών σχετικά με τα σχολεία, συνέκλινε στο να κλείσουν σε όλη τη χώρα. Αυτό γιατί μπορεί η βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο» τώρα, όμως είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης του κορωνοϊού στη χώρα να αλλάξει. Παράλληλα, όπως είπε το μέλος της επιτροπής, το κλείσιμο των σχολείων είναι και ένα μήνυμα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.