Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Lockdown: «Πέσαμε έξω με τον τουρισμό» παραδέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης (video)

Μοιραστείτε το

Πέρα από την ατομική ευθύνη, στην οποία επίμονα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπάρχουν και κυβερνητικές αστοχίες, σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού με ελλιπή μέτρα επιτήρησης.

«Πέσαμε τελείως έξω ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ αυτό είχα πιστέψει, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα ήταν σχετικά ήρεμοι με έναν αδύναμο ιό, άρα η κεντρική μας φιλοσοφία και συγκέντρωση ήταν πως θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για πολύ λίγο άφησε στην άκρη την ατομική ευθύνη, στην οποία επανήλθε αμέσως αργότερα, και παραδέχθηκε ευθέως την άρρηκτη σύνδεση ανάμεσα στην έκρηξη των κρουσμάτων που οδήγησαν τη χώρα στο δεύτερο lockdown με το πρόχειρο άνοιγμα του τουρισμού.

Σε αυτό δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά θα έρθει τον Ιούνιο και τον Αύγουστο να ήταν όλα τελείως διαφορετικά», δήλωσε σχετικά στο Open.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη διαπίστωση έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Νίκου Χαρδαλιά πως η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνδέεται με τον τουρισμό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.