Λεβέντης: «Η κυβέρνηση καθυστέρησε να εναρμονιστεί με τις υποδείξεις της Ε.Ε.»

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση σχετικά με το προσφυγικό και το κλείσιμο των συνόρων, επέρριψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα καθυστέρησε να εναρμονιστεί με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δημιούργησε τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδος. Δημιουργήθηκε η εντύπωση σε όλα τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης ότι η Ελλάδα είναι η αιτία που πλήθος προσφύγων θα διοχετευτούν στις χώρες αυτές και οδηγήθηκαν στο κλείσιμο των συνόρων. Χώρες που μέχρι εκείνη τη στιγμή στήριζαν την Ελλάδα σε άλλα ζητήματα», είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

Ακόμα, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «εκβιάζει τους βουλευτές του για να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα, με εκλογές». «Ένας πρωθυπουργός όμως που είναι “όμηρος της ίδιας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, δεν μπορεί να προσφέρει και να κυβερνήσει την χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Η Ένωση Κεντρώων δεν φοβάται τις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν, μάλιστα δήλωσε πως το κόμμα του θα έχει ποσοστά διψήφια και θα αποτελέσει παράγοντα πολιτικής σταθερότητας. Στο σημείο αυτό ο κ . Λεβέντης. Η Ένωση Κεντρώων δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα εκλογικά κατονομάζοντας ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Τιμάμε το λαό, πάμε μπροστά τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων θα είναι πάνω από 12%», πρόσθεσε η πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως από το ΠΑΣΟΚ του είχαν προτείνει στο πρόσφατο παρελθόν να συνεργαστεί με την Χαριλάου Τρικούπη “διατηρώντας την σφραγίδα του κόμματος και τις χρηματοδοτήσεις”.

Για τα σενάρια περί οικουμενικής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπήρξε σαφής λέγοντας: «Δεν μετέχω σε κανένα κυβερνητικό σχήμα, αν μου βάλουν το πιστόλι στο κρόταφο τότε για το καλό της χώρας θα αναλάβω τις ευθύνες μου».

Για τα εξάμηνα των βουλευτών είπε “η εμπειρία δείχνει ότι οι βουλευτές χρειάζονται χρόνο, όλοι θα αξιολογηθούν στο άμεσο μέλλον”, και κάλεσε όσους είναι κοντά στο κόμμα να παραμείνουν και να βοηθήσουν και όχι να πετροβολούν με την πρώτη ευκαιρία, αν όμως συνεχίσουν να βρίσκονται στην στείρα κριτική προσβάλλοντας πρόσωπα και αρχές της Ένωσης “αυτοδικαίως δεν μπορούν να βρίσκονται στις τάξεις του κόμματος”. Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε ότι θα υπερψηφίσει μόνο την απλή αναλογική.

Ο Βασίλης Λεβέντης καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο προσφυγικό, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχασε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα να «έχουμε ανάγκη την Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα”, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός σε παρελθόντα χρόνο έβριζε τους εταίρους».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή