Λασπότοπος η Ειδομένη – Αβοήθητοι οι πρόσφυγες

Σε λασπότοπο μετατράπηκε το σημείο συγκέντρωσης των προσφύγων στην Ειδομένη μετά τη δυνατή βροχόπτωση της προχθεσινής νύχτας.
Γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι και όσοι είχαν κατασκηνώσει κοντά στις γραμμές του τρένου, αναζήτησαν καταφύγιο –όσοι χώρεσαν- στις πέντε μεγάλες σκηνές που έχουν στήσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντικές οργανώσεις, για να προστατευτούν από τη δυνατή βροχή και τον αέρα.
Σύμφωνα με το «Έθνος», 800 άτομα περίπου, μετανάστες και πρόσφυγες από χώρες εκτός Συρίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, εξακολουθούν να βρίσκονται στη μεθόριο με τα Σκόπια, καθώς δεν μπορούν να προχωρήσουν, ενώ οκτώ Ιρανοί συνεχίζουν την απεργία πείνας και έχουν ραμμένα τα στόματά τους.
Σχετικά Άρθρα
19/07/2025 - 15:10
19/07/2025 - 15:00
Δείτε επίσης