Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
12
26
46

Λάρισα: Γιατί κατέρρευσε ο υπεύθυνος της κλινικής Covid

Μοιραστείτε το

Ενδεικτική της κατάστασης που καλούνται να διαχειριστούν οι γιατροί στα νοσοκομεία λόγω κορvνοϊού είναι η εικόνα του υπευθύνου κλινικής Covid του νοσοκομείου Λάρισας να καταρρέει ενώ έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

Ο Γιάννης Γκαμπράνης δεν άντεξε την κούραση καθώς επί τρεις ημέρες βρισκόταν συνεχώς στο νοσοκομείο για να φροντίσει, με τη βοήθεια δυο ειδικευόμενων γιατρών, περισσότερα από 70 βαριά περιστατικά με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας, η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό είναι απελπιστική προσθέτοντας οτι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται χωρίς διακοπή γιατροί και νοσηλευτές είναι τραγικές καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό.

Χθες η Λάρισα σημείωσε δραματικό αριθμό νέων κρουσμάτων με πάνω από 500 νέες διαγνώσεις. Εδώ και αρκετές μέρες η περιφέρεια κινούνταν με υψηλά νέα κρούσματα και αρκετές νοσηλείες. τα νοσοκομεία της όμως είναι αρκετά περιορισμένα.

Συνολικά μέσα σε μια εβδομάδα η Περιφέρεια κατέγραψε περί τα 2100 νέα κρούσματα σε σύνολο 29.800 κρουσμάτων πανελλαδικά. Επίσης το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν περισσότεροι από 30 θάνατοι λόγο κορονοϊού σε σύνολο 343 στη χώρα, δηλαδή το περίπου 10%.

Στα δύο νοσοκομεία της περιφέρειας δε, είναι σταθερά γεμάτες οι ΜΕΘ γcovid οι οποίες φαίνεται να είναι συνολικά μόλις 23. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στις 27/10 όσο και χθες 2/11, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Κουτλιμπάνειο ήταν κατειλημμένες οι 15 και 8 κλίνες ΜΕΘ covid αντίστοιχα, όλο το παραπάνω διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.