Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Λαοθάλασσα στην κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχισμό (video&εικόνες)

Μοιραστείτε το

Κινητοποίηση δικηγόρων, εκπαιδευτικών, σωματείων και φορέων πραγματοποιείται, στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό

Δυναμικό «όχι» στην κρατική καταστολή και την καταπάτηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων δήλωσε πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες πολίτες, μέλη συλλογικοτήτων, φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη συνδικάτων και σωματείων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων για την «Ηέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό κατά του οργίου αστυνομοκρατίας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δεν λείπουν και τα συνθήματα υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, αλλά και για την κυβερνητική διαχείριση στο «μέτωπο» της πανδημίας.  «Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία», αναφέρει ένα χαρακτηριστικό σύνθημα.

Στις 19:00 ο όγκος των διαδηλωτών ξεκίνησε πορεία από την Πλατεία Συντάγματος με κατεύθυνση την Ομόνοια.

«Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία», «αφήσανε ελεύθερο τον Παττακό και θέλουνε νεκρό της πείνας απεργό» και «κανένας νεκρός της πείνας απεργός» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

«Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας.

Και τους ζητάμε να μετατρέψουν την Πέμπτη 11 Μαρτίου σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών» σημειώνεται στο κάλεσμα.

συνταγμα

Αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Σάμο με τη διαδήλωση να έχει πολύ κόσμο αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού, καθώς υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περισσότερα από 550 άτομα. 

 

Photo: eurokinissi.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.