Κυβερνητικό ναυάγιο και στον εμβολιασμό

3
Κυβερνητικό ναυάγιο και στον εμβολιασμό

Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Kontra News του Σαββάτου

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ναυάγιο στον εμβολιασμό προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες στην κοινωνία και την οικονομία, παρατείνοντας τη διάρκεια της εφιαλτικής πανδημίας.

Η ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΕΣΥ περιορίζουν στο ελάχιστο τους εμβολιασμούς μεταθέτοντας την ολοκλήρωση του προγράμματος σε βάθος διετίας.

Ο στόχος για 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα διαψεύδει κάθε προσδοκία για απόκτηση ανοσίας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν, η οικονομία θα εξακολουθεί να βρίσκεται στην εντατική, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα σβήσουν και η κοινωνία θα βρεθεί σε απόγνωση.

Η καθυστέρηση των εμβολιασμών στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη τινάζει στον αέρα και τη φετινή τουριστική σεζόν.

Οι εκτιμήσεις για είκοσι εκατομμύρια τουρίστες που θα έδιναν ανάσα στην οικονομία αποδεικνύονται όνειρα θερινής νυκτός.

Με τους ρυθμούς των εμβολιασμών η Ελλάδα χάνει οριστικά το πρώτο εξάμηνο με συνέπεια να βυθιστεί και πάλι στην ύφεση και να τιναχθεί σε επικίνδυνα επίπεδα το δημόσιο χρέος.

Το ναυάγιο στους εμβολιασμούς αποκαλύπτει την ανυπαρξία οργανωμένου κράτους.

Όταν στο Ισραήλ μέσα σε λίγες μέρες κατάφεραν να εμβολιάσουν 1,5 εκατομμύρια πολίτες, στην Ελλάδα μετράμε μερικές χιλιάδες εμβολιασμούς.

Προβληματική είναι και η προμήθεια εμβολίων από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι τέτοια η οργή που έχει ξεσπάσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που ανάγκασε την Άνγκελα Μέρκελ να παραγγείλει ξεχωριστά από την

Ευρωπαϊκή Ένωση εμβόλια που προορίζονται αποκλειστικά για τη Γερμανία.

Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.