Κύρτσος: «Δεν γίνεται κάθε έξι μήνες να κάνουμε εκλογές»

«Έτσι στα καλά καθούμενα κάθε έξι μήνες να ζητάς εκλογές είναι μια μέθοδος που δεν οδηγεί πουθενά».

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας την δήλωση του υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αν αναλάβει την προεδρία θα γίνουν εκλογές το Μάιο.

«Επομένως πρέπει να περιμένουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τους προφήτες», πρόσθεσε ο Γιώργος Κύρτσος  επισημαίνοντας ωστόσο ότι “καταλαβαίνω την πίεση που έχουν οι υποψήφιοι γιατί απευθύνονται σε ένα κομματικό ακροατήριο. Απευθύνονται στους πιστούς, άρα χρησιμοποιούν σκληρά επιχειρήματα. Όμως θα έλεγα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση».

Ακόμα, επανέλαβε ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

«Αποφύγαμε μια διολίσθηση προς τα δεξιά που θα μας απομόνωνε πολιτικά και από ‘κει και πέρα ελπίζω να επικρατήσει ο πιο σύγχρονος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κύρτσος σημειώνει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τα φορολογικά, όπως λέει, βαδίζει με επιτυχία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και επισημαίνει ότι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν μόνο στην περίπτωση που ξεσπάσει διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ή σημειωθεί ρήξη με τους εταίρους.

Επεσήμανε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας «συνέβαλαν στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό» και ότι το κόμμα δεν κατάφερε να γίνει αποτελεσματικό, όπως τα αντίστοιχα κόμματα της νότιας Ευρώπης.

«Προτεραιότητες του νέου προέδρου είναι καταρχήν να βρει τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή δεν έχει στρατηγική” σημείωσε ο Γιώργος Κύρτσος και έκανε λόγο για έλλειμμα προβληματισμού και συζήτησης στο κόμμα.

Αναφερόμενος στο νέο έτος ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα κληθεί να “πληρώσει το λογαριασμό του 2015” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η τακτική των συγκρούσεων που ακολούθησε με τους δανειστές είχε αρνητικές επιπτώσεις.

«Έγινε ένα πολιτικό πείραμα, που πήγε στραβά σε ό,τι αφορά στα οικονομικά. Αν δεν είχαν συμβεί αυτά που συνέβησαν, το ΑΕΠ θα ήταν 7% επιπλέον, δηλαδή θα είχαμε 11,5 δις επιπλέον” είπε και πρόσθεσε ότι η αδυναμία χρηματοδότησης του ασφαλιστικού που υπήρχε επιδεινώθηκε και εξαιτίας των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι στη διαπραγμάτευση υπάρχουν νίκες και ήττες, ο Γιώργος Κύρτσος είπε ότι η σύγκρουση με τους δανειστές δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα και υπενθύμισε ότι άλλες χώρες που ακολούθησαν την οδό της ήπιας διαπραγμάτευσης βγήκαν από τα μνημόνια.

«Όποιος μιλάει για νίκες και ήττες δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι εκεί ο ένας διευκολύνει τον άλλο στο μέτρο του δυνατού. Όλοι πάνε να έχουν κέρδη, δηλαδή ο ένας βάζει πλάτη στον άλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή