Ο τίτλος: «Ο Βορίδης τρολάρει τον Μητσοτάκη, ο Άδωνις τον Βορίδη, η Ντόρα και τους τρεις, η Πελώνη τον Ταραντίλη και όλοι μαζί γίνονται ρόμπα.
Το θέμα: Κατά τον οικοδεσπότη Στεφανάδη: «Ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα», προς τιμήν του Πρωθυπουργού στην Ικαρία. Να βάλει μια μπουκιά στο στόμα του ο άνθρωπος. Μετά από μια παραγωγική- για τους διαδηλωτές εναντίον του τουλάχιστον- επίσκεψη. Μην κοιτάτε που, πάντα κατά τον φιλόξενο βουλευτή, οι εικόνες από τη «συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας στο νησί μας».
Μεταξύ μας: όχι υφυπουργείο, ούτε θέση στο ψηφοδέλτιο δεν ξαναβλέπει ο συμπαθής καθηγητής.
Οι παρενέργειες: Υπό τις οδηγίες του -σατανικού -Καρτερού, τα γνωστά δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Politico, Guardian, NYTimes , BBC ,Deutsche Welle ,Marianne- κακό χρόνο νάχουν-είδαν φιάσκο: συνωστισμό και καραμπινάτη παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.
Κλονίζουν το ηθικό του ελληνικού λαού που σπεύδει στα κέντρα εμβολιασμού με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως όταν έφευγε για το αλβανικό μέτωπο.
Το τρολάρισμα: Μέχρι να προκύψει ο νέος κύκλος δημοσκοπικής αποκατάστασης των πραγμάτων, ακόμη και οι πιο φανατικοί φίλοι του Πρωθυπουργού στα ΜΜΕ μούδιασαν.
Καθώς βουλευτές της ΝΔ , ου μην αλλά και οι υπουργοί, σιωπούν με κατεβασμένο το κεφάλι. το πράγμα άρχισε να μοιάζει με κηδεία, στην οποία παρέστησαν λίγοι φίλοι και συγγενείς. Ο καθένας για τους λόγους του.
Η καραμπόλα τους είναι μαγική : ο ένας τρολάρει τον άλλο. Πρώτος ο Μάκης Βορίδης, πήρε το αίμα του πίσω, για το πρωθυπουργικό άδειασμα στο θέμα της κάνναβης:
«Όταν εμφανίζεται πολιτικός του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, θα υπάρχουν αναπόφευκτα- ό, τι μέτρα και να πάρεις -κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του». Αυτός κι ο Ρουβάς. Το αρπάζει ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης και ξηγιέται νέο δούλεμα: «Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα. Επικοινωνιακό είναι. Η εικόνα ήταν εσφαλμένη. Δεν φταίει ο πρωθυπουργός». Η φαντασία του τα φταίει. Άλλο που δεν ήθελε η Ντόρα Μπακογιάννη: με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια:
«Οι υπεύθυνοι της επίσκεψης στην Ικαρία δεν τον προστάτεψαν. Όταν σε ένα πάρα πολύ μικρό νησί έρχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, υπάρχει ένας λογικός ενθουσιασμός των ανθρώπων, οι οποίοι τον πλησιάζουν». Ο Κυριάκος ως αξιοθέατο- με το «φιδάκι ο Διαμαντής» το ίδιο δεν έκαναν; .
Με κάποια καθυστέρηση ο Χρ. Ταραντίλης έπαθε Πέτσα και τα έριξε στον …Τσίπρα: είναι «διχαστικός». Και δεν βλέπει και καλά: «η αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία», στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας». Άσε που -ο Τσίπρας-… βασανίζει και τους μαύρους: «Προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων».
Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν που οδηγούνται και στέλνουν το ιππικό: ως δημοσιογράφος η Τέλη Πελώνη προσπαθεί να το μαζέψει: «Τέτοιες εικόνες αμαυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία να μείνουμε». Πάρτην στο γάμο σου : εμμέσως παραδέχθηκε ότι η επίσκεψη στην Ικαρία εξελίχθηκε σε κουλουβάχατα.
Επίλογος: Όταν η κυβέρνηση πατάει τα κορδόνια της σε τόσο απλά θέματα και αντί να παραδεχθούν το λάθος οι εκπρόσωποι της, αρχίζουν «από τη Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα», το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται…
Όταν η κυβέρνηση πατάει τα κορδόνια της σε τόσο απλά θέματα και αντί να παραδεχθούν το λάθος οι εκπρόσωποι της, αρχίζουν «από τη Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα», το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται…
ΔIAΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
Η Ελλάδα στην 5η
θέση παγκοσμίως
Tι αναφέρει η έκθεση απειλών του Kaspersky Network
Σύμφωνα με την έκθεση απειλών του Kaspersky Network, το 4ο τρίμηνο του 2020 η Ελλάδα βρέθηκε πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τις διαδικτυακές απειλές. Την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος, το 35,5% των Ελλήνων χρηστών δέχτηκε επίθεση από απειλές που προκαλούνται από το Διαδίκτυο, τοποθετώντας την Ελλάδα στην 5η θέση παγκοσμίως σε ό, τι αφορά τους κινδύνους που σχετίζονται με την περιήγηση στο Διαδίκτυο. «Η αύξηση των ειδοποιήσεων για την Ελλάδα προκλήθηκε από την αποστολή κακόβουλων εγγράφων που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό Emotet. Το αποκορύφωμα της δραστηριότητας σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2020. Τα κακόβουλα έγγραφα εστάλησαν μέσω συνημμένων σε email και όταν οι χρήστες χρησιμοποιούσαν μια διαδικτυακή διεπαφή για πρόσβαση σε mailboxes, η απειλή εντοπιζόταν από την antivirus λύση μας. Ως εκ τούτου, αυτές οι ειδοποιήσεις θεωρούνται απειλές που σχετίζονται με την περιήγηση στο Διαδίκτυο», σχολιάζει η Victoria Vlasova, ανώτερη αναλύτρια κακόβουλου λογισμικού, Kaspersky. Το Emotet ήταν ένα κακόβουλο πρόγραμμα με στόχο υπολογιστές που αναπτύχθηκε αρχικά με τη μορφή τραπεζικού Trojan. Η λειτουργία του διακόπηκε πρόσφατα μετά από μια διεθνή συντονισμένη δράση από την Europol και την Eurojust. Η κοινή προσπάθεια μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των αρχών από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, τον Καναδά και την Ουκρανία επέτρεψε στους ερευνητές να πάρουν τον έλεγχο των servers του botnet και να διακόψουν τη λειτουργία του κακόβουλου λογισμικού.
Το Emotet είναι γνωστό ότι εξαπατά τα βασικά προγράμματα προστασίας από ιούς και κρύβεται από αυτά. Μόλις η συσκευή «μολυνόταν», το κακόβουλο λογισμικό εξαπλωνόταν σαν worm υπολογιστή και προσπαθούσε να διεισδύσει σε άλλους υπολογιστές στο δίκτυο. Εξαπλωνόταν κυρίως μέσω spam email. Το αντίστοιχο email περιείχε κακόβουλο link ή «μολυσμένο» έγγραφο. Εάν κάποιος κατέβαζε το έγγραφο ή άνοιγε το link, άλλα κακόβουλα προγράμματα «κατέβαιναν» αυτόματα στον υπολογιστή του. Αυτά τα email δημιουργήθηκαν για να φαίνονται πολύ αυθεντικά και πολλοί είναι αυτοί που έπεσαν θύματα του Emotet. Το Emotet στόχευε ιδιώτες, καθώς και εταιρείες, οργανισμούς και αρχές. Το 2018, αφού «μολύνθηκε» με το Emotet, το νοσοκομείο Fuerstenfeldbruck στη Γερμανία έπρεπε να κλείσει 450 υπολογιστές και να αποσυνδεθεί από το κέντρο ελέγχου διάσωσης σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη «μόλυνση». Τον Σεπτέμβριο του 2019, επηρεάστηκε το Εφετείο του Βερολίνου και τον Δεκέμβριο του 2019 το Πανεπιστήμιο του Giessen. Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ανόβερου και η διοίκηση του Frankfurt am Main «μολύνθηκαν» επίσης από το Emotet.
Τον Φεβρουάριο του 2020, ερευνητές ασφαλείας από την Binary Search ανακάλυψαν ότι το Emotet επιτέθηκε επίσης σε δίκτυα Wi-Fi.