Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2025

Κύπρος: Ξεκινά η δίκη του serial killer «Ορέστη»

Ξεκινά σήμερα η δίκη του Serial killer στην Κύπρο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια.

Ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνολικά εφτά φόνους εκ προμελέτης. Η Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Το τελευταίο θύμα του «Ορέστη» που βρέθηκε μετά από σχεδόν δύο μήνες ερευνών ήταν η σορός της 6χρονης Σιέρα στη Λίμνη Μεμί.

Ο Νικόλας Μεταξά, κατόπιν της ομολογίας του, αλλά και της ανεύρεσης των σορών των θυμάτων, θα βρεθεί αντιμέτωπος μέχρι και εφτά φορές με την ποινή που προβλέπει δια βίου φυλάκιση – η μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή