ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΛΙ – ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Νέες δυσάρεστες εξελίξεις προέκυψαν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προμηνύοντας θρίλερ σχετικά με το μέλλον και τη βιωσιμότητα του καναλιού.
Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας μέχρι τη Δευτέρα, οι οποίες ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα με αποτέλεσμα να μην βγει στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα μένει αύριο και η πρωινή ζώνη λόγω νέας στάσης εργασίας των δημοσιογράφων και τεχνικών. Έτσι, δεν θα μεταδοθεί η πρωινή εκπομπή του καναλιού «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους κ.κ. Οικονομέα και Καμπουράκη, ενώ αύριο η στάση εργασίας θα επαναληφθεί το μεσημέρι προκειμένου να μη μεταδοθεί το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο προκήρυξε 4ωρες στάσεις για χθες, από τις 18.00 έως τις 22.00 και σήμερα από τις 06.00 έως τις 10.00, οι οποίες ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους του MEGA και της ιστοσελίδας megatv.com.
Οι υπάλληλοι του καναλιού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και περίπου δύο μήνες και παρά την πρόσφατη καταβολή του δώρου του Πάσχα, η εργοδοσία αθέτησε τη δέσμευση της να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές β’ 15νθημέρου του Μαρτίου και τους μισθούς του Απριλίου.
Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων σχετικά με το μέλλον τους, γεγονός που δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή του ομολογιακού δανείου στις τέσσερις δανείστριες τράπεζες και μέχρι τότε ή θα μπουν χρήματα από τους μετόχους ή θα ψάχνουν για επενδυτή.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που ζητούν οι τράπεζες είναι ήδη στους δεσμευμένους λογαριασμούς. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πλέον περίπου 11 εκατ. ευρώ από πελάτες και εντός του μήνα αναμένονται άλλα 5 εκατ. ευρώ από διαφημιστικά έσοδα. Ωστόσο, παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο το κατά πόσο οι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους προκειμένου να σωθεί το κανάλι…