Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ
Κριτική στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, άσκησε ο Νόαμ Τσόμσκι, 87χρονος Αμερικανός πρώην καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Ο Νόαμ Τσόμσκι έκανε έναν αρνητικό απολογισμό για τη θητεία του απερχομένου Προέδρου των ΗΠΑ.
«Στην κατάταξη όλων των Αμερικανών Προέδρων θα είναι από την θετική πλευρά, αλλά ο συνολικός απολογισμός δεν είναι πολύ θετικός», δήλωσε ο εκ των επιφανέστερων προσωπικοτήτων της αμερικανικής αριστεράς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).
«Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν πολύ αποτελεσματικός ρητορικά, “αλλά αν δούμε την πολιτική του, ένα μέρος της είναι πραγματικά φοβερό, αν λάβουμε υπόψη την παγκόσμια στρατηγική θανάτου”. Με αυτήν ο Τσόμκσι εννοεί την πολιτική της χρήσης των τηλεχειριζόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της τρομοκρατίας, ένα κεντρικό στοιχείο της πολιτικής των ΗΠΑ εναντίον της. “Δεν περίμενα από αυτόν τίποτα, οπότε δεν μπορώ να έχω απογοητευτεί. Έβλεπα τον Ομπάμα ήδη από το 2008 με κριτικό μάτι», ανέφερε ο 87χρονος Αμερικανός φιλόσοφος.
«Το 2001 η ισλαμική τρομοκρατία ήταν περιορισμένη σε μια περιορισμένη περιοχή στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, “και πού είναι σήμερα; Διεσπαρμένη σε όλον τον κόσμο. Κάθε φορά που χτυπάμε με τη σφύρα, τα πράγματα γίνονται χειρότερα», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Για τη Συρία είπε: «Όλοι γνωρίζουν καλά τι επιθυμούν. Το τέλος της βίας, διαπραγματεύσεις, ειρήνη. Αλλά πώς; Τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι τρομερό. Θα έπρεπε ίσως να βομβαρδίσουμε τον Ασαντ;».