Κρήτη: Στο εδώλιο για την υπόθεση σωματεμπορίας με θύμα 25χρονη

Η υπόθεση σωματεμπορίας με θύμα μια 25χρονη από τη Βουλγαρία, την οποία παρακρατούσαν με τη βία και την εξέδιδαν τρία άτομα αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Πρόκειται για τον 35χρονο ομοεθνή της, την 55χρονη μητέρα του και την 32χρονη αδελφή του οι οποίοι ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι. Αντίθετα, ο 29χρονος αρραβωνιαστικός της 32χρονης, ο οποίος φερόταν να έχει εμπλοκή, τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 35χρονος Βούλγαρος, κατηγορείται ότι παρέσυρε στο Ηράκλειο την 25χρονη ομοεθνή του από την Αθήνα, και με την συνδρομή μελών της οικογενείας του, την κλείδωσαν, την κακοποιούσαν και την εξέδιδαν.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι και ισχυρίστηκαν ότι μεταξύ τους και μεταξύ της 25χρονης υπήρχε οικονομική διαφορά, λόγω προίκας.

Ο 35χρονος Βούλγαρος φέρεται να γνώρισε μέσω διαδικτύου μια 25χρονη Βουλγάρα που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 35χρονος ανέβηκε στην Αθήνα και έπεισε την 25χρονη να τον ακολουθήσει στην Κρήτη ισχυριζόμενος ότι είναι ερωτευμένος μαζί της.

Μαζί με την 55χρονη μητέρα του, την 32χρονη αδερφή του και τον νεαρό σύντροφο της τελευταίας – όλοι βουλγαρικής καταγωγής- απειλούσαν και χτυπούσαν την κοπέλα με σκοπό να εκδίδεται αλλά και να επαιτεί, ενώ της είχαν πάρει όλα τα έγγραφα.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξεις για σωματεμπορία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση ενώ επιπλέον ο 35χρονος κατηγορείται και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι συγγενείς της κοπέλας, η οποία δεν είχε δώσει σημεία ζωής για μέρες, ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις αρχές. Η πληροφορία στην Ασφάλεια Ηρακλείου έφτασε από τη Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής και ανέφερε ότι η 25χρονη βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου παρά τη θέλησή της και παρακρατείται από αγνώστους.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του 35χρονου στην περιοχή των Δειλινών, βρήκαν και απελευθέρωσαν την 25χρονη, ενώ συνέλαβαν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο νεαρός Βούλγαρος είχε βγάλει εισιτήρια για τη Γερμανία και σχεδίαζε να ταξιδέψει εκεί με την 25χρονη. 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή