Κορωνοϊός- Τουρκία: Μάυρο ρεκόρ με 77.722 κρούσματα προκαλέι η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον

2
Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική κυβέρνηση χαλάρωσε τις απαιτήσεις καραντίνας, μειώνοντας στο μισό την περίοδο καραντίνας για άτομα που βρέθηκαν θετικά, δηλ. σε 7 ημέρες.  Ο Κοτζά είπε την Τετάρτη ότι η εξέταση PCR θα διενεργείται πλέον μόνο σε άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Η Τουρκία κατέγραψε 77.722 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη, που αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Τα καθημερινά κρούσματα του ιού έχουν υπερτριπλασιαστεί μέσε σε 2 εβδομάδες, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώθηκε γρήγορα και στην Τουρκία.

Οι ημερήσιοι θάνατοι ανήλθαν σε 137, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Τουρκία παροτρύνει τους πολίτες της να λάβουν τα ενισχυτικά εμβόλια για να σταματήσει η εξάπλωση της Όμικρον.

Περίπου 22,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του COVID-19, έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι αρχές έχουν εμβολιάσει περίπου 52 εκατομμύρια ενήλικες με δύο δόσεις, αλλά εκατομμύρια έχουν λάβει το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac, το οποίο μια μελέτη στο Χονγκ Κονγκ έδειξε ότι δεν είναι αποτελεσματικό κατά της Omicron.

Οι εμβολιασμοί στην Τουρκία υστερούν σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Τουρκία έχει πληθυσμό περίπου 85 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκ των οποίων τα 52 εκατομμύρια έχουν λάβει τις δύο δόσεις, που ισοδυναμούν με περίπου το 61,1% των πολιτών. Στην ΕΕ, το ποσοστό πλήρους εμβολιασμού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ανέρχεται στο 70%, σύμφωνα με το ourworldindata.org.

Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική κυβέρνηση χαλάρωσε τις απαιτήσεις καραντίνας, μειώνοντας στο μισό την περίοδο καραντίνας για άτομα που βρέθηκαν θετικά, δηλ. σε 7 ημέρες.

Ο Κοτζά είπε την Τετάρτη ότι η εξέταση PCR θα διενεργείται πλέον μόνο σε άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα.