Κορωνοϊός: «Μην πάτε Ευρώπη για τζιχάντ» – Η ταξιδιωτική οδηγία τoυ ISIS στους τρομοκράτες του

6
Κορωνοϊός:  «Μην πάτε Ευρώπη για τζιχάντ» - Η ταξιδιωτική οδηγία τoυ ISIS στους τρομοκράτες του:

«Ταξιδιωτική οδηγία» για τα στελέχη του να αποφύγουν πάση θυσία την πληττόμενη από τον κορωνοϊό Ευρώπη, εξέδωσε το ISIS!

Σύμφωνα με τους Sunday Times του Λονδίνου στο τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του ISIS, του Αl Naba οι συντάκτες του, που συνήθως ενθαρρύνουν τα μέλη και τους οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης να εξαπολύουν επιθέσεις στην Ευρώπη, αυτή τη φορά τους προειδοποιούν να αποφύγουν πάση θυσία τα ταξίδια στη «γη της επιδημίας», όπως περιγράφουν τη Γηραιά Ήπειρο.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά καλούν όσους από τους οπαδούς του ISIS έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό σε κάποια χώρα της Ευρώπης, να μην την εγκαταλείψουν για να εμποδίσουν μια εξάπλωση του κορωνοϊού. Το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει ότι «οι υγιείς δεν πρέπει να μπουν στη γη της επιδημίας κι όσοι επλήγησαν δεν πρέπει να φύγουν από εκεί». Παράλληλα συμβουλεύει τους αφοσιωμένους στο «Ισλαμικό Κράτος» «να καλύπτουν τα στόματά τους όταν χασμουριούνται και φταρνίζονται» και να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Το Al-Naba ενημερώνει ανελλιπώς τους αναγνώστες του για την εξάπλωση του κορωνοϊού από τις αρχές του έτους, όταν έγραψε για πρώτη φορά για το «νέο ιό, που σπέρνει τρόμο και θάνατο στην Κίνα». Αν και σε προηγούμενα τεύχη του εξέφραζε ανησυχία μήπως μέλη της κοινότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων της Κίνας φέρουν τον κορωνοϊό σε περιοχές που τελούν ακόμη υπό τον έλεγχο του ISIS, στο τελευταίο τεύχος οι συντάκτες τους παρουσιάζουν την πανδημία ως πρόβλημα που επηρεάζει τον έξω κόσμο. Μέχρι στιγμής ελάχιστα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε αφρικανικές χώρες, όπου παρακλάδια του ISIS παραμένουν ενεργά και λόγω των συνεχιζόμενων πολέμων δεν υπάρχουν στοιχεία για εξάπλωση του κορωνοϊού στη Συρία και την Υεμένη. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα σε άλλες χώρες, όπου δραστηριοποιούνται τζιχαντιστές του ISIS, όπως στο Αφγανιστάν, την Αγλερία, την Αίγυπτο, το Ιράκ και την Ινδονησία.