Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
07
50
33

Κορωνοϊός: Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για νέα μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων – Το βάρος στη Βόρεια Ελλάδα

Μοιραστείτε το

Διάχυτη είναι η ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και για την ευρεία διασπορά της πανδημίας, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, όπου αυξάνονται καθημερινά οι νέες μολύνσεις κι ως εκ τούτου και οι νοσηλείες με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να αρχίζει να πιέζεται αρκετά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση μελετά διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων είναι και η λήψη μέτρων. Το πρωί της Δευτέρας θα λάβει χώρα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Στην τηλεδιάσκεψη παίρνουν μέρος οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος μαζί με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

«Ξέρουμε ότι δεν είναι καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας» λένε κύκλοι της κυβέρνησης, που ρίχνουν πρωτίστως το βάρος στην διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας, μέσω της ισχυροποίησης και της ετοιμότητας του ΕΣΥ κι ακολούθως, και σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις.

Σε πρώτη φάση δεν θα πρέπει να αναμένεται μια ευρείας κλίμακας «επιχείρηση». Οσο για τις όποιες παρεμβάσεις υπάρξουν σε τοπικό επίπεδο, θα το δουν τις επόμενες ώρες, ενώ στην κυβέρνηση αναμένουν και την εισήγηση των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν μεσοβδόμαδα.

Τα σενάρια που ακούγονται

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσει η μουσική σε χώρους εστίασης και να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι στη διασκέδαση, σύμφωνα με πληροφορίες. Ταυτόχρονα διαρρέεται πως θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ και γενικά στους χώρους συνάθροισης κοινού με αυστηρούς ελέγχους στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όσον αφορά τους εξωτερικούς μεικτούς χώρους διασκέδασης, οι ειδικοί δεν αποκλείεται να ζητήσουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές όπως συγκεκριμένο ύψος στα προστατευτικά που υπάρχουν λόγω χειμώνα. Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, οι ειδικοί αναμένεται να προτείνουν αυξημένο έλεγχο, με τη διενέργεια rapid test τρεις φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση, πληροφορίες αναφέρουν.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.