Άλλοι δύο ιδιοκτήτες αθωώθηκαν Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που έλαβε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για 67χρονο, ο οποίος κατηγορούνταν για παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, άσκησε εισαγγελέας Πρωτοδικών.
Ο κατηγορούμενος, υπεύθυνος sports-cafe στην περιοχή της Πολίχνης, είχε αθωωθεί χθες, Πέμπτη με το δικαστήριο να δέχεται τον ισχυρισμό του ότι η επιχείρηση δεν λειτουργούσε, ούτε ήταν προσβάσιμη σε πελάτες.
«Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού», ανέφερε στην απολογία του.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, όμως, μελετώντας τη δικογραφία και τα πραγματικά περιστατικά εκτίμησε ότι επρόκειτο περί λανθασμένης απόφασης και ως εκ τούτο άσκησε έφεση.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου, αυτή τη φορά από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Αντίθετα, η εισαγγελική αρχή έκρινε ότι ορθώς αθωώθηκαν οι άλλοι δύο συλληφθέντες για ανάλογες παραβάσεις, μια πωλήτρια φυτών σε λαϊκή αγορά και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων.