Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
14
51
14

Κορωνοϊός: Ανησυχία για κρούσμα με συνδυασμό μεταλλάξεων που εντοπίστηκε στην Αθήνα

Μοιραστείτε το

Πονοκέφαλο προκαλούν στις υγειονομικές αρχές οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, με αποκορύφωμα τον εντοπισμό κρούσματος με το συνδυασμό της βρετανικής μετάλλαξης και μιας μετάλλαξης που εντοπίζεται και στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το κρούσμα που εντοπίστηκε στην Αθήνα, είναι υπό διερεύνηση, καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ποια είναι ακριβώς η επικινδυνότητά του. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο, ότι θα είναι πιο μεταδοτικό, όπως και η βρετανική μετάλλαξη, ενώ είναι πιθανό να είναι και πιο ανθεκτικό στα αντισώματα, όπως το νοτιοαφρικανικό και το βραζιλιάνικο στέλεχος.

Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 2.589 κρούσματα με μεταλλάξεις κορονοϊού. Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών διεξάγει ελέγχους σε παλαιότερα δείγματα διαπίστωσε ότι η βρετανική μετάλλαξη βρίσκεται στη χώρα μας από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2020. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στην Ελλάδα εντοπίστηκαν συνολικά 445 νέα κρούσματα με μεταλλάξεις κορονοϊού, εκ των οποίων τα 429 με το βρετανικό στέλεχος και τέσσερα με το νοτιοαφρικανικό.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.