Κορωνοϊός: Αλλαγές στη χρήση των SMS στο 13033 σε όλη τη χώρα

2
Κορωνοϊός: Αλλαγές στη χρήση των SMS στο 13033 σε όλη τη χώρα

Νέα μέτρα σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών με τη χρήση των 6 sms στο 13033 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας από τις 06:00 αύριο Πέμπτη και έως τις 16 Μαρτίου:

Η χρήση του sms 2 για τις αγορές από καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κλπ, όπως και στη μετάβαση σε υποκατάστημα τράπεζας με sms 3 θα μπορεί να γίνεται μόνο μέσα στα όρια του δήμου όπου κατοικεί κάθε πολίτης. Οι μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται σε ακτίνα έως 2 χιλιομέτρων από την κατοικία του πολίτη.

Με τη χρήση του SMS 6 για άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για τη χρήση SMS 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομο που βρίσκεται σε ανάγκη, οι αστυνομικοί που θα κάνουν τον έλεγχο θα ζητούν πια επιπλέον διευκρινίσεις για την συγκεκριμένη μετάβαση.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) η κυκλοφορία δεν επιτρέπεται από τις 21:00 έως τις 05:00.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ισχύει από τις 19:00 αντί στις 18:00 που ίσχυε έως σήμερα. Κατ’ εξαίρεση στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ δεν υπάρχει αλλαγή για τα Σαββατοκύριακα που ισχύει απαγόρευση από τις 18:00.