Κόρινθος: Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες στις Κεχριές

0
Κόρινθος: Μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές - Ενεργοποιείται ο Copernicus

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία, που ξεκίνησε την Τετάρτη (22/07) από τις Κεχριές και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Εκκενώθηκε νέος οικισμός, το Ρητό Κορινθίας. Ενεργοποιείται ο Copernicus για τη δορυφορική παρακολούθηση της φωτιάς.

Όπως έγινε γνωστό, η περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί την εκκένωση του Σοφικού, καθώς η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων και μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

Μάλιστα πριν από λίγες ώρες δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα καθώς και το ράντζο κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service-Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Νωρίτερα και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Κεχριές και δεδομένο πως η πυρκαγιά είναι δύσκολη λόγω των δυνατών ανέμων το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε ξανά. Παράλληλα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.