ΚΚΕ: Περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα του κόμματος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  

«Περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής», καταγγέλλει το ΚΚΕ.

«Οι οχλήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν «συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Παράλληλα, ο «Περισσός» καλεί την κυβέρνηση να ερευνήσει άμεσα σε βάθος το ζήτημα, «να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».

Για το γεγονός ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και οι υπεύθυνοι των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες περί συνακροάσεων του ΚΚΕ

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για να διερευνηθούν οι δημόσιες καταγγελίες του ΚΚΕ  για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο να διενεργήσει κατεπειγουσα έρευνα  λόγω τη σοβαρότητας του θέματος.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.

Τζανακόπουλος: Θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο διερεύνησης των καταγγελιών του ΚΚΕ

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ σχετικά με συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Νέας Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά σοβαρές», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως έκανε γνωστό έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, προκειμένου να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δήλωση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ:

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους.

Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακρόαση τηλεφωνικών κέντρων

Διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις τηλεφωνικών κέντρων του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού ζήτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ «ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του Ποτάμι.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

ΠΑΣΟΚ: Η τάχιστη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι το ζητούμενο

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Διερεύνηση της καταγγελίας του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις ζητεί το Ποτάμι

Διερεύνηση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών που κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί το Ποτάμι, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».

Σε ανακοίνωσή της η «Σεβαστουπόλεως» αναφέρει ότι από το ΚΚΕ υπήρξε ενημέρωση στο Ποτάμι για «περίεργες» συνακροάσεις τις τελευταίες μέρες με τα τηλεφωνικά κέντρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις, σημειώνει επίσης η «Σεβαστουπόλεως».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή