Κίνα: Πάνω από 140 οι αγνοούμενοι από τη καταστροφική κατολίσθηση – Δύο παιδιά νεκρά

Δύο παιδιά είναι νεκρά από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το τελευταίο 48ωρο την επαρχία Χουνάν στην Κεντρική Κίνα, ενώ οι αρχές από χθες, έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε όλες τις τουριστικές περιοχές.

Από την ισχυρή βροχή καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια στην Χουνάν, ενώ πλημμύρισαν γεωργικές εκτάσεις εμβαδού 24.600 εκταρίων (1 εκτάριο = 10 στρέμματα).

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών καταπλακώθηκαν από το σπίτι τους που κατέρρευσε χθες στην περιοχή Γιονγκσάν, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στις συγκοινωνίες σε αρκετές πόλεις, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά και παροχής βοήθειας στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Σε τουλάχιστον 141 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Σετσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου οι διασώστες επιχειρούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τη λάσπη επιζώντες.

Συνολικά 46 σπίτια του χωριού Σίνμο καταπλακώθηκαν γύρω στις 06:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδας) μετά την κατάρρευση ενός τμήματος του βουνού, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο των τοπικών αρχών.

Λάσπη και βράχοι μπλόκαραν εξάλλου την κοίτη ενός ποταμού σε μήκος δύο χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι αρχές εφαρμόζουν σχέδιο για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να υπολογίσουν την έκταση της καταστροφής, διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι αρχές εφαρμόζουν ένα σχέδιο έκτακτης αντιμετώπισης της κατάστασης και προσπαθούν να αποτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για νεκρούς ή αγνοούμενους.   

Περίπου 500 διασώστες επιχειρούν στον τόπο της καταστροφής. Μερικοί προσπαθούν ακόμη να φθάσουν σ’ αυτή την περιοχή, η πρόσβαση στην οποία είναι δύσκολη και όπου οι βροχοπτώσεις αναμένεται ότι θα συνεχισθούν σήμερα, διευκρίνισε το CCTV.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινσένγκ ζήτησε «να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιοριστεί ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών», σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Ένα ζευγάρι και το ηλικίας ενός μήνα μωρό του ανασύρθηκαν από τη λάσπη και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφεραν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι τοπικές αρχές της γειτονικής πόλης Μαοσιάν.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή