Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
23
14
10

Κικίλιας: Στόχος οι 100.000 εμβολιασμοί ανά ημέρα τον Μάιο – Τι είπε για τον εμβολιασμό 30άρηδων με AstraZeneca

Μοιραστείτε το

Τους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού το προσεχές διάστημα περιέγραψε ο κ. Κικίλιας, ενώ στάθηκε και στον «θόρυβο» γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca, το μόνο διαθέσιμο για τους 30άρηδες.

Στην πορεία των εμβολιασμών κατά της Covid-19 στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την αποψινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, δηλώνοντας «περήφανος» για την εξέλιξη της επιχείρησης «Ελευθερία».

Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα ξεπέρασε τους 2,9 εκατ. εμβολιασμούς τη Μεγαλη Τρίτη, ενώ αυτή την ώρα ξεπερνάμε τους 3 εακτ. εμβολιασμούς. Μάλιστα, από τη Μεγάλη Δευτέρα, και μέχρι σήμερα, ο ημερήσιος αριθμός των εμβολιασμών καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Οι σημερινοί εμβολιασμοί ξεπέρασαν τις 62.000, συνέχισε.

Περιγράφοντας τα επόμενα στάδια της υγειονομικής επιχείρησης, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι την Τετάρτη του Πάσχα θα βρίσκονται σε λειτουργία 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, αυξάνοντας τις δυνατότητες του εμβολιαστικού προγράμματος, το οποίο αποβλέπει σε 2 εκατ. εμβολιασμούς τον Μάιο και 3 εκατ. εμβολιασμούς τον Ιούνιο, καθώς ο πήχης για τους ημερήσιους εμβολιασμούς θα φτάσει τις 100.000.

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας θύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας ηλικίας 30 – 39 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ανακοίνωσε πως από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα και για την ομάδα 40 – 44 ετών, με το ίδιο εμβόλιο. «Σε λίγο θα φύγουν τα μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση», ανέφερε, προσθέτοντας πως «υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού το τριήμερο» που ακολουθεί.

Έπειτα, το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45 – 49, κάτι που σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα θα εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 30 ετών πολίτες, όπως τόνισε.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό των 30άρηδων με το εμβόλιο της AstraZeneca ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε πως 106.152 από την ομάδα αυτή του πληθυσμού ήδη έκλεισαν ραντεβού, ενώ περισσότεροι των 9.000 έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Έμμεση απάντηση σε Τσίπρα

Παραμένοντας στη συζήτηση που έχει ανοίξει ως προς τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 30 – 39 ο υπουργός επεσήμανε πως η σημερινή Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον ίδιο να ανανεώνει τη θητεία των μελών της, τα οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικούς επιστήμονες» και ότι επιτελεί σημαντικό έργο.

«Δε τους απαξιώνουμε, τους στηρίζουμε» και «είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε εμβόλια», κατέληξε, καλώντας όλους να επιδείξουν την «αναγκαία αυτοσυγκράτηση» προκειμένου να «ολοκληρωθεί το τεράστιο εγχείρημα του εμβολιασμού με επιτυχία, ώστε η κοινωνία να επιστρέψει σε μία καλύτερη καθημερινότητα».

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.