Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
23
44
34

Κικίλιας: Ελπίδα από τη σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα – Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Μοιραστείτε το

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την σημερινή ενημέρωση.

Χατζηδάκης για self-tests: Υποχρεωτική διενέργεια σε λιανεμπόριο, εστίαση, κομμωτήρια και μεταφορές

Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%, ενώ σε μία ημέρα που είχαμε ρεκόρ τεστ διαμορφώθηκε στο 5,3.

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 27.462, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάνω από 30.000, παρουσιάζοντας και εδώ σταθεροποίηση ως ελαφρά μείωση σε όλες τις περιοχές σταθεροποίηση, εκτός από την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην Αττική, ειδικότερα, υπάρχει σταθεροποιητική τάση μετά από πολλές εβδομάδες αύξησης. Το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο, όμως έχουμε να κάνουμε με μία εύθραυστη ισορροπία και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Η πιστή τήρηση των μέτρων και οι εμβολιασμοί μας φέρνουν σε επιθυμητά αποτελέσματα και επιτρέπουν να ελπίζουμε αρχικά σε μία μερική κανονικότητα και αργότερα σε ολική κανονικότητα.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να μετατρέψει αυτή την συγκρατημένη αισιοδοξία σε απειλή», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.  

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.