Κέντρο εκπαίδευσης ανήλικων τζιχαντιστών εντοπίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ανήλικοι εκπαιδευόντουσαν από άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη για να γίνουν μελλοντικοί τζιχαντιστές, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

Τα σεμινάρια γινόντουσαν σε υπόγεια διαμερίσματα στην τουρκική πόλη.

Oι συλληφθέντες παρέδιδαν διαλέξεις στα παιδιά για τις βασικές αρχές του Ισλαμικού Κράτους, όπως και για τον τρόπο ζωής σε κράτη που υπακούν στη Σαρία.

Επικαλούμενη ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας Vatan, η «Hurriyet» αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι ύποπτοι, με καταγωγή από το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, φέρονται να εκπαίδευαν κρυφά τους ανήλικους μαθητές τους σε σπίτια που βρίσκονταν στις συνοικίες Πεντίκ και Μπασακσεχίρ.

Οι πληροφορίες αυτές προέκυψαν ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση των τουρκικών αρχών σε 18 διαφορετικές κατοικίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, οι συλληφθέντες παρέδιδαν διαλέξεις στα παιδιά για τις βασικές αρχές του Ισλαμικού Κράτους, όπως και για τον τρόπο ζωής σε κράτη που υπακούν στη Σαρία, δηλ. στον ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα διαβίωσης.

Την Κυριακή συνελήφθησαν συνολικά 50 ύποπτοι στην Κωνσταντινούπολη με την υποψία ότι σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή