Καταιγιστικές εξελίξεις στην προανακριτική για τη Novartis

Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι διάλογοι του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή με τον τότε υπουργό Νίκο Παππά από το υπόμνημα που κατέθεσε στην προανακριτική της Βουλής ο επιχειρηματίας ο οποίος όπως αναφέρει είχε ηχογραφήσει την συνομιλία. Οι δυο άνδρες σύμφωνα με τον κ. Μιωνή είχαν την συζήτηση αυτή στις 21 Μαΐου 2016 στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Νίκος Παππάς τού είχε πει στη συνομιλία που είχαν το 2016 σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά», και μάλιστα «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».
«Γελοίος αντιπερισπασμός της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά» αναφέρει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στην απάντησή του, μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή:
Yπέβαλα, σήμερα, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016.
Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου “πώς διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, μου είπε ξεκάθαρα ότι “ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά”. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος “έκανε το δικό του outsourcing”.
Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του “είχαν τη δική τους ατζέντα” και “έβγαζαν πολλά λεφτά”, όπως ο ίδιος μου είπε.
Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά. Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε.
Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα. Από τη στιγμή που αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα εξής αντίποινα:
α) Μέσα σε 7 ημέρες, οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, υπό την εποπτεία της Ελ. Τουλουπάκη, ταξίδεψαν στο Παρίσι, για να συναντήσουν για δεύτερη φορά τον Ερβέ Φαλτσιανί, προκειμένου να συνεχίσουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και των συνεργατών μου. Προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε από ψευδή καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον συνεργάτη του, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο τον Ιούνιο του 2019, καθώς δεν προέκυψαν καν ενδείξεις τέλεσης κανενός αδικήματος, αποδεικνύοντας ότι όλα ήσαν κατασκευασμένα. Στο πλαίσιο αυτής της αρχειοθέτησης, αξιολογήθηκε και η από 4/1/2019 έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στηρίχτηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς των μελών της εγκληματικής συμμορίας, Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.
β) Την 23.03.2016, δεκατρείς ημέρες μετά, οι ίδιοι Εισαγγελείς, Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, παραγγέλλουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και σε βάρος του δικηγόρου μου, Σταύρου Παπασταύρου, για το αδίκημα της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.,-
γ) Τριάντα οκτώ ημέρες μετά την άρνησή μου να υποκύψω στον εκβιασμό, γίνεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι που διέμεναν οι υπερήλικες γονείς μου, την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, προφανώς για εκφοβισμό, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο. Και τέλος,
δ) Σαράντα ημέρες μετά, “θάβεται” δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, η οποία αθώωνε τόσο εμένα όσο και τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, καταρρίπτοντας τις σε βάρος μας στημένες κατηγορίες.
Μετά από τον κυκεώνα των παραπάνω ενεργειών σε βάρος μου, όταν αρνήθηκα να εκβιαστώ, ήταν μονόδρομος για εμένα η καταγραφή της συνομιλίας μου με τον Νίκο Παππά, ούτως ώστε να αποκαλύψω αυτά που συνέβαιναν και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την νομιμότητα. Μάλιστα, είναι προς τιμήν του Νίκου Παππά ότι, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, συναίνεσε ρητώς στη δημοσιοποίηση του σχετικού ηχητικού υλικού.
Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη αυτής της πράξης μου. Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να ξεριζωθεί οριστικά αυτό το παραδικαστικό καρκίνωμα.
Σάμπυ Μιωνής
H απάντηση του Νίκου Παππά
«Γελοίος αντιπερισπασμός της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά», αναφέρει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στην απάντησή του, μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή:
«Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες.
Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ.
Και αυτό έγινε.
Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis.
Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματα θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας.
Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους».
Νίκος Παππάς: Να μιλήσουν οι κύριοι Σαμαράς και Παπασταύρου. Σε ποιες τσέπες πήγαν τα 2,6 εκατ. ευρώ
Ο Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ προέβη και σε δεύτερη δήλωσε μέσα στην ημέρα κατηγορώντας ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά ως “την προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας”.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παππά, από το Περιστύλιο της Βουλής:
«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:
· Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.
· Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.
Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά.
Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου.
Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.
Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε.
Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.
Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:
· Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.
· Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.
· Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
· Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».
· Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;
Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου.
Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.
Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους.
Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».
Πέτσας: Βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους
Τη θέση ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους, εάν είναι πραγματικά τα στοιχεία που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Σάμπυ Μιωνής, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά λεφτά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Αυτά, αναφέρονται σε ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.
Δεύτερον: επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο υπουργοί συζητούσαν με επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.
Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τρίτον: ο κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου να βγει να μιλήσει εναντίον της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού.
Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.
Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.
Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας όπως θα έλεγε και ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους.
Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν.
Γνώριζε για όλα αυτά;
Οφείλει να απαντήσει σήμερα» είπε ο κ.Πέτσας.
ΣΥΡΙΖΑ: Το πιο σύντομο ανέκδοτο – Η ΝΔ μιλά για παραδικαστικό και παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ
Τελικά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση για να δίνει οδηγίες στους επιτελείς της ΝΔ να βγάζουν διαρροές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε σχέση με τις νέες καταγγελίες μίζας 2,6 εκ στον κο Σαμάρα, μέσω του κου Παπασταύρου.
Και είναι σε απόγνωση όχι μόνο γιατί δεν πολυθέλει να υπερασπιστεί τον κ. Σαμαρά, αλλά γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τον αφήνει ούτε ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα να πραγματοποιήσει. Και παράλληλα τον αναγκάζει να υιοθετεί άθλιες παρακρατικές πρακτικές παράνομων καταγραφών και επιχειρήματα τόσο αστεία που ούτε ένα μικρό παιδί δε θα μπορούσαν να πείσουν.
Απαντούμε λοιπόν στη ΝΔ που από χθες μιλά για παρακράτος και σήμερα εσχάτως και για δήθεν παραδικαστικό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.
Και πιο συγκεκριμένα: Σε ότι αφορά την υπόθεση της εξάρθρωσης κυκλώματος διαφθοράς
– Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του τότε Πρωθυπουργού η υπόθεση να πάει στη δικαιοσύνη και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.
– Η υπόθεση αυτή δεν έγινε τότε γνωστή μόνο στον Πρωθυπουργό, αλλά με εντολή του τελευταίου και στον τότε αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ που τον συνάντησε και τον ενημέρωσε.
– Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως από την αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί τελούσε και τέλει υπό τη προστασία αυτών που σήμερα κάνουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει τη κυβέρνηση;
– Σε ό,τι δε αφορά το δια ταύτα και το αν η τότε κυβέρνηση πήρε τα μέτρα της, δεν έχει κανείς παρά να δει την τύχη των φερόμενων ως εμπλεκομένων αξιωματικών της αστυνομίας. Αυτό ήταν λοιπόν το παρακράτος; Που έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο; Που οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα επισήμως ενημέρωνε την τότε αντιπολίτευση;
Σε ότι δε αφορά την εξέλιξη της Προανακριτικής και τους ισχυρισμούς Μυωνή:
– Αφού αποδείχθηκαν έωλες οι κατηγορίες περί σκευωρίας στην υπόθεση Νοβαρτις,
– Αφού δε βρέθηκε ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξει κατηγορητήριο για τον κ. Παπαγγελόπουλο,
– Αφού αποκαλύφθηκε ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας του κου Παπαγγελόπουλου και πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, κα Ράικου, δεν είναι η πιο αξιόπιστος μάρτυρας, δεδομένου ότι ο σύζυγος της φέρεται να έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με 1,7 εκ ευρώ μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων σε φαρμακευτικές, μεταξύ των οποίων και της Νοβάρτις,
– Αφού τέλος προχθές διαβιβάστηκε στη δικογραφία της Νοβάρτις, κατάθεση μάρτυρα που εμπεριέχει το σχεδιάγραμμα της μίζας, που περιγράφει το περίπλοκο δίκτυο εταιριών και ανθρώπων που ήρθε στο προσκήνιο με την υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ, και έχει σε περίοπτη θέση τον κο Σαμαρά στον όποιον φέρεται να καταλήγουν 2,6 εκ ευρώ, Η ΝΔ τελικά αποφάσισε να ρίξει τον αντιπερισπασμό του κου Μυωνή. Μόνο που είναι άνθρακες ο θησαυρός. Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο τύπου της ΝΔ.
Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κος Μητσοτάκης από την ομηρεία Σαμαρά. Κατανοούμε και την απαίτηση του τελευταίου να τον στηρίξει μέχρι τέλους, όπως συνηθίζει να λέει, στις τελευταίες αποκαλύψεις. Η πολιτική ζωή του τόπου όμως δε μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών. Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος.
Υ.Γ. Ακόμη περιμένουμε τη λίστα με τα 20 εκ ευρώ σε ΜΜΕ της επιλογής του Μαξίμου χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο εργαζομένων και χωρίς ίχνος διαφάνειας. Θα απαντήσει ποτέ ο κος Μητσοτάκης ή θα κάνει αντιπερισπασμούς μέχρι να αφαιρέσουν τα ανύπαρκτα σάιτ φίλων και κουμπάρων τους, στα οποία έχουν ήδη εδώ και μήνες στείλει εντολές διαφήμισης, μήπως και εξαφανίσουν τις ευθύνες του κ. Πέτσα;
Στον εισαγγελέα στέλνει η Προανακριτική το ηχητικό Μιωνή – διαφέρει πολύ από την κατάθεση Παππά
Να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πρότεινε η ΝΔ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.
Πηγή του Κινήματος Αλλαγής στην προανακριτική αποδίδει στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη την εξής παρέμβαση, αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
«Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα».
«Είναι πολλά και συγκλονιστικά τα όσα ακούσαμε σήμερα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης και πρόσθεσε: «το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Συντασσόμαστε με την πρόταση της πλειοψηφίας».
Νέα προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην Επιτροπή ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Τι είχε καταθέσει στην προανακριτική ο Νίκος Παππάς
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς όταν είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή είχε ερωτηθεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τόσο για το θέμα του ηχητικού ντοκουμέντου όσο και για το αν είχε ζητήσει από τον Σάμπυ Μιωνή να υπάρξουν επιβαρυντικά στοιχεία για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Εγώ, λοιπόν, σας ρωτάω τώρα αν συναινείτε αν υπάρχει ηχητικό υλικό να παίξει.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Προσέξτε να δείτε, δεν υπήρχε περίπτωση να πω εγώ το αντίθετο. Και αν είχα οποιαδήποτε πρόθεση να αποκρύψω τίποτα θα έλεγα μια σχετική συνάντηση να γίνει κάπου πιο σκοτεινά, κάπου που δεν θα υπάρχουν μάρτυρες ότι έγινε.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Πάρα πολύ ωραία. Άρα επιβεβαιώνετε ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα να παιχτεί το οποιοδήποτε υλικό και επιβεβαιώνετε ότι ποτέ δεν έχετε πει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει δική του ατζέντα με παραδικαστικό και ότι για να σταματήσει η καταδίωξη Παπασταύρου, θα έπρεπε να δοθούν στοιχεία για την κυρία Γκραμπόφσκι. Αυτά δεν τα έχετε πει ποτέ;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ποτέ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Και δίνετε συναίνεση να παιχτεί το ηχητικό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Απολύτως.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Εσείς, κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Σε καμία των περιπτώσεων.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Ούτε και εκτός Ελλάδος, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο; Μιλήσατε με κανέναν;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Πουθενά.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Έχετε πει σε κανέναν ότι, προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι»;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, όχι.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Ότι ο κ. Παπασταύρου θα πληρώσει λόγω του κ. Σαμαρά το έχετε εκμυστηρευτεί σε κανέναν;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ποτέ.
Έγγραφο στην Προανακριτική «δείχνει» μίζα 2,6 σε Παπασταύρου – Εμπλοκή Σαμαρά;
To σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.
Ερωτήματα προκαλεί το έγγραφο στην Προανακριτική, όπου σύμφωνα με πηγές “δείχνει” μίζα σε Παπασταύρου ενώ αναφέρεται το όνομα του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Επιτροπή, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ζήτησε «να σταλεί επείγον έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς και να ρωτηθεί:»
Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς;
Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται; Ποιοι είναι οι ευνοημένοι;
Με λίγα λόγια: ποιοι τα πήραν “;
Για φθηνό αντιπερισπασμό μιλούν πηγές από την Επιτροπή: “Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία.”
«Η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ . Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας;»
Σχετικά Άρθρα
19/08/2025 - 18:50
Δείτε επίσης