Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
10
43
21

Καπραβέλος: Η Ελλάδα δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τη Δέλτα – Αυτή πιέζει τα νοσοκομεία

Μοιραστείτε το

Προβληματισμός επικρατεί στους κύκλους των ειδικών, καθώς παρά το “φρένο” στα κρούσματα κορωνοϊού, ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται στη χώρα παραμένει υψηλός.

“Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρο ιογενή λοίμωξη. Περίπου 7 – 8 ασθενείς μου έχουν καταστροφή του πνεύμονα ασυμβίβαστη με τη ζωή. Ο ιός δεν αστειεύεται”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου.

Όσο για τους θανάτους που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι αυτοί οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα.

“Οι θάνατοι είναι υψηλοί στη χώρα. Είναι σημείο που προσβάλει όλο το σύστημα υγείας και τη χώρα ολόκληρη. Η Δέλτα σαρώνει στα νοσοκομεία, είναι μετάλλαξη που δεν αστειεύεται, έχει δώσει τραγικά αποτελέσματα. Σε άλλες χώρες το έχουν αντιμετωπίσει, δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει”.

Σύμφωνα με τον γιατρό, τρεις είναι οι παράγοντες οδηγούν σε υψηλούς αριθμούς θανάτων:

  • Η νοσηρότητα του ιού
  • Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης
  • Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας
  • Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι νοσούντες φτάνουν αργά στο νοσοκομείο, ενώ και μετά τη νοσηλεία τους δεν λαμβάνουν κατάλληλη φροντίδα.

“Πληγή” για το ΕΣΥ είναι και η υποστελέχωση των μονάδων. “Δύο χρόνια πασχίζω να πείσω την πολιτεία ότι πρέπει να δει το ΕΣΥ, τις δυνατότητες να τις καλυτερέψει”, κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.