Καπραβέλος: Χάσαμε τον έλεγχο της πανδημίας, είμαστε στα όρια κατάρρευσης

1
Καπραβέλος: Χάσαμε τον έλεγχο της πανδημίας, είμαστε στα όρια κατάρρευσης

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» μίλησε για την υγειονομική κρίση στην χώρα μας, για το τρίτο κύμα του κορωνοϊού και για τα self test.

Με δραματικό τόνο περιέγραψε την πορεία της πανδημίας ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης τόνισε πώς ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι σε φάση ανόδου και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει. 

«Είμαστε σε υγειονομική κρίση» υπογράμμισε ο κ.Καπραβέλος ζητώντας ένα πιο οργανωμένο σχέδιο από την Πολιτεία.

«Χάσαμε τον έλεγχο της πανδημίας στην κοινότητα. Επικρατεί η ευφορία της προσωρινότητας. Χρειάζεται καλύτερη αντιμετώπιση ενός κρούσματος, έλεγχο των ευπαθών, έλεγχο στα ΜΜΜ με μέτρα πειθούς και όχι αστυνομικά μέτρα.»

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε σε δύσκολη θέση κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας είπε πως τώρα τα πράγματα δεν είναι σε εκείνο το σημείο εξαιτίας τόσο της φυσικής ανοσίας του πληθυσμού που νόσησε όσο και των εμβολίων.

Ερωτηθείς για την επίταξη των ιδιωτών είπε πώς γίνεται την τελευταία στιγμή χωρίς οργάνωση και ζήτησε να αξιοποιηθεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα καθώς αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της κα.Παγώνη που θέλει τους διασωληνωμένους να φτάνουν τους 1.000 τότε όπως σημείωσε το σύστημα δεν θα μπορέσει να τους περιθάλψει.