«Ώρες ώρες δεν καταλαβαίνω αυτούς τους ιθαγενείς, για ποιο λόγο δεν είναι ικανοποιημένοι. Νυχθημερόν εργάζομαι για την καλυτέρευση του βίου τους», είπε ο Αλέξιος ο πορφυρογέννητος. «Αυτό το νυχθημερόν πρέπει να είναι που τους ενοχλεί», του απαντά ο μπάτλερ.
Εντολοδόχο των …δανειστών (!) χαρακτηρίζει περίπου τον πρώην αρχηγό της και πρωθυπουργό, η πρώην πρόεδρος της Βουλής μας, σε συνέντευξη στην κυπριακή τηλεόραση, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη. «Ανέλαβε έναντι των δανειστών να διαλύσει και να εκκαθαρίσει το κόμμα του και τη Βουλή προκειμένου να εφαρμόσει αυτά τα οποία υπέγραψε», λέει η Ζωή. Δηλαδή, για τι άλλο να σε κατηγορήσουν πια; Δε νομίζω να υπάρχει πιο σοβαρή κατηγορία.
Σήμερα λήγει και η παράταση που δόθηκε για τον έλεγχο οχημάτων στα ΚΤΕΟ σε όσους έχουν καθυστερήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το Σάββατο μόλις 35% των οχημάτων που οφείλουν να ελέγχουν είχαν περάσει από έλεγχο! Και περιμένετε να εισπράξετε φόρους και μάλιστα επιπλέον, για φέτος; Μακριά νυχτωμένοι είστε, νομίζω.
Τα πήραν στο κρανίο φαίνεται οι γαλλικές πολυεθνικές, με τους φαταούλες τους Γερμανούς, οι οποίοι αρπάζουν τα πάντα στην Ελλάδα και στέλνουν άρον άρον τον Γάλλο πρόεδρό τους στη χώρα μας. Το γνωστό Ολανδρέου, για να κάνει κανένα «ντίλ». Ούτως ή άλλως αυτή η χώρα αποικία είναι, οπότε όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.
PΠάρτε καμιά δραμαμίνη εσείς εκεί στην Μχαλακοπούλου. Σας χρειάζεται από τις τόσες …στροφές που κάνει το μαγαζί σας.
Ένοχοι, λέει το δικαστήριο, Σμπώκος, Κάντας, Λεονταρίτης για τις μίζες σε συστήματα τηλεπικοινωνιών του στρατού. Παραγραφή για τον Άκη, λόγω ….αν-ευθύνης υπουργών. Μάλιστα. Και οι άλλοι, κύριε;
Μετά το «ελληνικό Νταβός» που θα δημιουργήσει κοντά στα Στύρα Ευβοίας, ο κ. Μάρδας μας αποκαλύπτει και τι θα κάνει για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Θα διοργανώσει ένα μεγάλο κονσέρτο που θα έρθουν φωνές απ’ όλο τον κόσμο, πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είπε χαρακτηριστικά. Κάτι σε Σακίρα να υποθέσω. Νομίζω πλέον, ότι μετά από αυτό, πρέπει να κατοχυρωθεί ο νεολογισμός «μαρδακία» στην ελληνική γλώσσα, που θα σημαίνει κάτι σαν …νεωτερισμός.
Το έχω γράψει πρόσφατα και το ξαναγράφω για να δοθεί η δέουσα προσοχή όλων: το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε, προβλέπει την υπαγωγή και μεταφορά, των εσόδων, των ταμειακών διαθεσίμων, όλων των Νομικών Προσώπων του ελληνικού κράτους σε ένα λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος. Θα τον κάνει κουμάντο μόνον ο υπουργός Οικονομικών και κατ´ επέκταση οι τοκογλύφοι δανειστές.
Κάτι είπαν οι κυβερνώντες για κάποιες «εξαιρέσεις» αλλά το πολυνομοσχέδιο δεν προβλέπει καμία εξαίρεση. Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει; Δεν θα υπάρχει ευρώ για συντάξεις σε λίγο. Θα πηγαίνουν όλα για τις ανάγκες των τοκογλύφων δανειστών. Και ότι περισσέψει …
Στην τροπολογία για τη λίστα Λαγκάρντ, λέει ότι δεν παραγράφονται οι υποθέσεις που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση. Μάλιστα. Και με τις υπόλοιπες, μη ελεγμένες, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, τι θα γίνει;
«Ο αριθμός των αδειών θα είναι μικρός, προσαρμοσμένος στους όρους της ελληνικής αγοράς», μας λέει η εκπρόσωπος Γεροβασίλη. Δηλαδή, 4 ή 6; Και τι θα γίνει με τα κανάλια που είναι βουτηγμένα στο χρέος;
Δημόσια χρήματα δεν υπάρχουν, ας βρει ο εκπαιδευτικός άλλους πόρους. Αυτό είπε περίπου ο Φίλης, μιλώντας σε ένα συμπόσιο. Τότε για πιο λόγο αγαπητέ μου σε τοποθέτησαν προϊστάμενο της Παιδείας; Δεν είναι αυτή η δουλειά σου; Αν όχι, να σε καταργήσουμε, τότε.