Αμφισβητεί το εθνικό φρόνημα της κυβέρνησης και καλεί τις… πατριωτικές δυνάμεις να την ανατρέψουν
Μέσα από ένα ακροδεξιό παραλήρημα θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ απειλή για την ακεραιότητα της χώρας
ΚΑΛΕΣΜΑ για εκτροπή συνιστά η παραληρηματική ακροδεξιά και η αντικομουνιστική ρητορική που διατυπώνει ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.
Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι η σημερινή κυβέρνηση στερείται εθνικού φρονήματος, εθνικών ιδεωδών και εθνικών ευαισθησιών.
Προφανώς ο απόστρατος στρατηγός θεωρεί ότι η κυβέρνηση απώλεσε την εθνικοφροσύνη όταν αυτός απομακρύνθηκε από αρχηγός του ΓΕΕΘΑ γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Ο κ. Κωσταράκος μέσα από ένα μανιφέστο μίσους αναφέρει χαρακτηριστικά ότι εθνικά συμφέροντα εξετάζονται πάντα κάτω από ένα διεθνιστικό νεοκομουνίστικο πρίσμα.
Η κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να ξεπληρώσει τα χρέη από τον εμφύλιο και να υλοποιήσει διεθνιστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του τότε ΚΚΕ αλλά και εκείνων που πριν τον πόλεμο διαμέλισαν την Ελλάδα.
Ο πρώην στρατηγός προτείνει και λύσεις για να αντιμετωπιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας κάλεσμα για εκτροπή με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια πρακτική, όταν μάλιστα προέρχεται από έναν ανώτατο αξιωματικό.
Τώρα περιμένουμε τα χειρότερα, τα μη αναστρέψιμα και πρέπει να τα προλάβουμε και να τα εμποδίσουμε, αναφέρει ο Κωσταράκος στο μανιφέστο του μίσους.
Το ερώτημα είναι τί θέλει να πει ο ποιητής και σε ποιους απευθύνεται. Γιατί οι κυβερνήσεις στις δημοκρατίες ανατρέπονται μόνο από τον λαό με την ψήφο του στις εκλογές κι όχι από πρώην στρατιωτικούς που επιχειρούν να δυναμιτίσουν τον δημόσιο βίο και να καλλιεργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα για να εξυπηρετήσουν προσωπικές τους επιδιώξεις.
Το παραλήρημα Κωσταράκου προκαλεί ανησυχία γιατί είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που ένας ανώτατος αξιωματικός επιχειρεί να διχάσει τον κόσμο καλλιεργώντας το μίσος μέσα από ένα όργιο ψευδολογίας και αντικομμουνιστικής υστερίας.
Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να πάρει θέση.
Το παραλήρημα Κωσταράκου βάλει ευθέως κατά των δημοκρατικών θεσμών ενώ παράλληλα αμφισβητεί τον πατριωτισμό του κυβερνώντος κόμματος το οποίο ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Ο κ. Κωσταράκος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για την προτροπή του σε εκτροπή.
Αλήθεια, σε ποιες δυνάμεις απευθύνει το κάλεσμα για να απαλλάξουν τη χώρα από την κυβέρνηση των …νεοκομμουνιστών; Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο ίδιος όσο κι αυτοί που επενδύουν στο διχασμό είναι υπόλογοι απέναντι στον λαό και τη χώρα.
Το παραληρηματικό μανιφέστο Κωσταράκου θα πρέπει να απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη γιατί αφ’ ενός επιχειρεί να προκαλέσει διχασμό στην κοινωνία μιλώντας για προδότες και πατριώτες κι αφ’ ετέρου για το κάλεσμα που απηύθυνε για την ανατροπή της κυβέρνησης.