Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
06
58
02

Κακοκαιρία: Μέτρα ζητούν οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού – Tα αιτήματά τους

Μοιραστείτε το

Την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας και της πιθανής χιονόπτωσης εντός της Αττικής ζητούν οι εργαζόμενοι στη Γραμμή 1 του μετρό (πρώην ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, σημειώνει ότι δεδομένης της ιδιαιτερότητας της Γραμμής 1 (Πειραιάς- Κηφισιά), η οποία αποτελεί ανοιχτό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος της, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να μην γίνουν διακοπές των δρομολογίων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε από τη Διοίκηση:

  • Να υπάρχουν συγκροτημένες ομάδες εργαζομένων, που θα αντιμετωπίζουν, εγκαίρως, όλα τα πιθανά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν λόγω της κακοκαιρίας.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέτρα π.χ δρομολόγηση  τρένων για τον εκχιονισμό  και την αποπαγοποίηση των γραμμών κ.α
  • Ειδικά, για τους κλειστούς εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι ζητούν σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας να έχουν επαρκή θερμοκρασία.

Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Όπου προβλέπεται δε, να τους χορηγηθεί εξοπλισμός ατομικής προστασίας από το ψύχος. 

Επίσης, ζητούν να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τους εργαζομένους που ανήκουν σε ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε συνθήκες ψύχους.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.